Artista Alina Sorescu a transmis un mesaj trist pe contul ei de Instagram. Într-o postare extrem de îndurerată de pe rețeaua de socializare, ea a pus două fotografii cu Ioan Luchian Mihalea, iar în una dintre poze se afla și cântăreaţa, alături de grupul MiniSong.

Ea a adus aminte urmăritorilor ei că pe 15 decembrie 2021, maestrul Ioan Luchian, cel care a fost și mentorul ei, ar fi împlinit vârsta de 70 de ani. Din păcate, pe vremea când Alina Sorescu avea doar şapte ani, în 1993 mai exact, loan Luchian Mihalea a fost asasinat în propriul său apartament.

„Ioan Luchian Mihalea ar fi împlinit 70 ani. Un artist cum nu se va mai naște și care prin grupurile Song și MiniSong a insuflat atâtor tineri și copii iubirea pentru scenă și muzică. Aveam 7 ani când Profu’ Oanta a plecat în mod tragic dintre noi, dar am atâtea amintiri din turneele și spectacolele cu el și colegii mei de atunci. Cine își amintește de el înțelege ce spun. Cine nu, să caute filmulețe cu el pe YouTube să vadă un munte de talent și măiestrie. El îmi spunea Soreasca. Sper ca e mândru de mine.”, a fost mesajul scris de Alina Sorescu, pe pagina de Instagram.

Artistul a fost asasinat în propriul apartament

Ioan Luchian Mihalea, compozitor, dirijor și realizator de televiziune, a fost cel care a fondat și condus grupul vocal Song, dar și corul de copii Minisong din care au făcut parte și Alina Sorescu, Dana Rogoz, Gianina Corondan și membrii grupului pop TOP M (Nicu, Jan și Vali Costache).

În perioada anilor 1991-1993 a prezentat la TVR spectacolul concurs de muzică pentru copii „TIP TOP MINITOP”, creat și realizat de Oana Ionescu.

Ioan Luchian Mihalea, sau Oanță, așa cum îi spuneau prietenii, a fost asasinat în urma unui jaf în apartamentul său din București, cartierul Drumul Taberei, de către Nelu Florian Gavrilă și Ionel Păun, în data de 29 noiembrie 1993. Criminalii au fost condamnați la închisoare pe viață și închiși în Penitenciarul Giurgiu, fiind eliberați condiționat în 2015 (Nelu Florian Gavrilă), respectiv în 2016 (Ionel Păun).