Perioada Sărbătorilor şi Revelionul au trecut, iar, pentru mulţi dintre români, cântarul nu indică tocmai ce şi-am dori, iar organismul se simte obosit după toată mâncarea şi băutura consumată în ultima perioadă.

Cum ne curăţăm organismul de toxine după Sărbători?

Iată însă o metodă eficientă de a ne curăţa organismul de toxine după mesele grele din ultimele zile şi chiar de a slăbi 3 kilograme în numai câteva zile.

Totul începe la micul dejun! Acest meniu detox trebuie consumat timp de 5 zile, dimineaţa, pe stomacul gol. După această perioadă, vei reuşi să slăbeşti 3 kilograme.

Atenţie însă! Ca la orice meniu de detoxifiere, trebuie să renunţi la vicii în perioada respectivă, astfel că fumătorii vor trebui să renunţe la ţigări, pentru că acestea stimulează acumularea de toxine în organism.

Meniu detox – lista completă de luni până vineri

Iată cum arată meniul detox. Ce trebuie să mănânci timp de 5 zile la micul dejun?

Luni – un grapefruit cu două ouă fierte şi ardei iute uscat.

Marţi – 500 de mililitri de apă caldă cu lămâie, piept de pui la grătar şi 2 felii de pâine prăjită.

Miercuri – 200 grame de ovăz integral cu iaurt grecesc.

Joi – 4 felii de pâine prăjită cu unt şi miere, alături de o cană mare de lapte.

Vineri – 3 ouă fierte şi 2 felii de pâine neagră plus ardei iute, după gust.

Ce beneficii are iaurtul grecesc?

Foarte important: iaurtul grecesc din acest meniu detox oferă o cantitate optimă de proteine care prelungeşte senzaţia de saţietate, potrivit revistateo.ro.

El are un indice glicemic mic, iar asta asigură o digestie lentă. Iaurtul grecesc nu creşte şi nu încurajează explozia nivelului de zahăr din sânge.

Acest tip de iaurt are puţine calorii şi, de aceea, medicii nutriţionişti recomandă consumul acestuia, în special la prima masă a zilei. Un iaurt grecesc poate ajunge până la cel mult 130 de calorii pentru 100 de grame, în timp ce varianta degresată are în jur de 60 de calorii la 150 de grame.

Iaurtul conţine probiotice, care îmbunătăţesc tranzitul intestinal, susţin microflora şi combat constipaţia. El merge consumat foarte bine alături de legume, usturoiul şi castraveţii fiind perfecte alături de acest preparat delicios.