Meghan Markle a câștigat! Aceasta a câştigat acţiunea în justiţie intentată în Marea Britanie împotriva trustului Associated Newspapers, editorul tabloidului Mail on Sunday, conform afp.com

Trebuie menționat că soția prințului Harry l-a dat în judecată pentru încălcarea vieţii private după publicarea unei scrisori adresate tatălui său.

Meghan Markle a câștigat procesul

„Reclamanta se putea aştepta în mod rezonabil ca acel conţinut de scrisoare să rămână privat”, a declarat judecătorul Mark Warby, conform sursei menționate.

Acesta din urmă a fost contactat în ianuarie de avocaţii lui Meghan Markle pentru a se pronunţa, fără să aştepte un proces care s-ar fi putut dovedi bogat în dezvăluiri despre viaţa cuplului, instalat în California după ce a anunţat că doreşte să se retragă din rândul membrilor activi ai familiei regale britanice.

De asemenea, o audiere pentru determinarea următorilor paşi ai procedurii a fost stabilită pentru 2 martie. Fosta actriţă americană, în vârstă de 39 de ani, a acuzat conglomeratul media Associated Newspapers, care editează cotidianul Daily Mail şi suplimentul său duminical Mail on Sunday, că i-a încălcat viaţa privată publicând extrase dintr-o scrisoare scrisă de mână, adresată în august 2018 tatălui său Thomas Markle, în vârstă de 76 de ani, cu care Meghan nu e în relaţii bune.

Scrisoarea a fost scrisă la câteva luni după nunta ei cu Harry în mai, la care tatăl lui Meghan nu a participat din motive de sănătate şi după ce acesta a pozat pentru paparazzi. În scrisoare, ea îi cere lui Thomas Markle să nu se mai expună şi să nu mai mintă în presă despre relaţia lor tensionată.

Avocaţii lui Meghan au denunţat „publicarea ilegală a unei scrisori private” şi au depus o cerere de „judecată sumară” pentru a obţine câştig de cauză fără a trece printr-un proces.