Astfel, de două zile titlurile România libera, Domus și Casa Mea – care fac parte din grupul de presă Medien Holding – au ajuns sub sechestru și nu pot fi vândute, cesionate sau puse ca gaj, scrie reportervirtual.ro
Conducerea Medien Holding susține că măsura executorului este ilegală şi a solicitat suspendarea executării sechestrului, ceea ce înseamnă însă că va trebui să achite o cauțiune de 10% din banii datorați angajaților și executorului, care ajunge la câteva sute de milioane de lei vechi.
 Directorul general al Medien Holding, Adrian Rus, a declarat pentru "Capital" că decizia luată „este o prostie, fără niciun temei legal, pentru că nu există o hotărâre de validare”. Potrivit lui, societatea deținătoare a mărcilor nu poate să aibă calitate de debitor în executare deoarece, conform titlurilor executorii, debitor este compania SC R  SA, fostă Basic Media. "Executorul judecătoresc a solicitat instituirea unui sechestru asupra unei societăți care nu are calitate de debitor conform titlurilor pe care le execută", a adăugat Rus.
Potrivit reportervirtual.ro, cei trei jurnaliști doresc să își vândă drepturile litigioase unui concurent al lui Adamescu. "Această etapă este primul pas dintr-o procedură care sperăm că nu va dura prea mult; urmează evaluarea activelor sechestrate și vânzarea lor la licitație publică", a declarat unul dintre foştii angajaţi ai trustului, Daniel Popa, pentru reportervirtual.ro.