Virgil Musta, şeful secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara, a anunțat o nouă schemă de tratament pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus.

Musta a căpătat notorietate națională în urma faptului că mass media au prezentat gradul mare de vindecare a bolnavilor de COVID-19 pe care i-a tratat medicul din Timișoara.

”Apare o hipercoagulabilitate”

Astfel, medicul Virgil Musta a anunțat vineri că a decis să schimbe schema de tratament a bolnavilor, după ce a participat la o conferinţă internaţională în domeniul medical şi a cercetat mai multe studii realizate de medicii din China, SUA şi alte ţări din Europa.

La conferințele internaționale cu specialiști a fost adus în discuție faptul că majoritatea deceselor înregistrate s-au dovedit a fi cauzate de coagularea sângelui în vasele sanguine de la nivelul plămânilor persoanelor afectate.

”Noi aplicam tratament antiviral în funcție de severitatea bolii. La aceste conferințe internaționale la care am participat, foarte mulți specialiști au adus în discuție faptul că mare parte din decesele pacienților cu COVID-19 au fost datorate coagulării sângelui la nivelul plămânilor. Apare o hipercoagulabilitate.

”Ne-am gândit să facem prevenție”

Mai exact, se fac tromboze la nivelul vaselor sanguine pulmonare mici, astfel că lipsa de oxigen se datora, în realitate, faptului că oxigenul nu mai putea fi transportat”, a declarat Virgil Musta, conform evz.ro.

”Având în vedere aceste date, noi ne-am gândit să facem prevenție și am început să dăm pacienților, cât se poate de repede, anticoagulante.

Am stabilit, prin urmare, un protocol de tratament în acest sens.

Cu cât se aplică mai repede terapia, cu atât este mai bună evoluția stării pacienților, iar aceștia nu mai ajung la terapie intensivă”, a explicat dr. Musta, conform sursei citate.