Din cauza pandemiei și de teama coronavirusului, oamenii sunt dispuși să recurgă la tot felul de metode, aflate de pe internet sau din alte surse nesigure, neștiind că de fapt își pun viața în pericol. Medicii veterinari fac un apel la populație să nu mai cumpere Ivermectină și să o folosească pentru consum uman.

Medicii au declarat că acest medicament este foarte periculos dacă este consumat de oameni. Ivermectina se administrează în cadrul unui tratament veterinar pentru deparazitarea animalelor domestice. 

În anumite cabinete de tratament se mai găsește, dar veterinarii au ales varianta de avarie: îl administrează direct animalelor, nu-l dau pentru acasă.

 Astăzi, atât Ministerul Sănătății, cât și Colegiul medicilor au atras atenția că folosirea medicamentului pentru oameni este periculoasă.  Disperarea oamenilor a golit farmaciile oamenilor de Ivermectină. Veterinarii au intrat în alertă. Cei care mai au stocuri strict pentru tratamente în cabinetele medicale le administrează personal pacienților necuvântători.

Românii au golit farmaciile de Ivermectină

„În acest moment nu mai avem Ivermectină. Noi facem stocuri foarte mici, pentru că o pastiluță se dă undeva la 5 kilograme per kilogram animal. Și nu se fac stocuri foarte mari. Nici pe depozit nu se găsesc. Avem undeva la vreo 10-15 cereri pe zi aici la noi în magazin. Cred că pe baza COVID-ului s-au făcut aceste cereri. Sută la sută! Eu zic că sunt niște cobai pur și simplu.”, a declarat Ștefan Stăncioi, medic veterinar.

 „Sunt oameni care întreabă dacă avem așa ceva. Bineînțeles că le spun: avem, dar doar pentru animale! Nu înțeleg de ce nu merg în farmacia umană unde sunt produse similare pe bază de Ivermectină! Și apelează la veterinar de ne-a dat peste cap! Noi nu avem competența să recomandăm pentru uz uman produsele noastre. Decât pentru animale.”, a declarat Alexandru Mitroi, medic veterinar.

După câțiva zeci de ani de trai în slujba animalelor, medicul veterinar Mitroi are o recomandare pentru toți cei care caută, zilele acestea, Ivermectină. „Să ne lase cățeii în pace, să ne lase medicamentele în pace, cu Ivermectină, să ne tratăm cățeii noștri, vițeii noștri, caprele noastre și așa mai departe! Vă mulțumesc!”, a declarat medicul veterinar.