Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, reacționează după bilanțul cutremurător de noi infectări cu noul coronavirus. Ea consideră că nu trebuie să ne grăbim cu concluziile, deoarece întotdeauna, mijlocul săptămânii vine cu cele mai mari cifre.

„Aș prefera să tragem concluziile la finalul săptămânii. Mijlocul săptămânii ne aduce de cele mai multe ori cele mai mari cifre.

Este un moment destul de fragil și orice bucurie ar putea să însemne o relaxare, iar asta nu ne permitem în acest moment. Este mult prea dur momentul pe care îl trăim pentru a ne relaxa”, a spus Mahler, la Digi24.

Situația dezastruoasă la ATI

Totodată, medicul a mai precizat că la „Marius Nasta”, secția de terapie intensivă este complet ocupată și că numărul de externări este foarte mic față de numărul de pacienți care au nevoie de un pat de spital cu oxigen. În același timp, ea a mai afirmat că medicii fac tot posibilul ca toți pacienții să fie salvați.

Toate resursele trebuie valorificate, pentru că fiecare viață contează, a subliniat medicul.

„Problema pacienților de terapie intensivă în acest moment este una critică, pentru că au un număr limitat de paturi la un număr mare de infectări.

Este absolut necesar ca fiecare spital să pună paturi pentru pacienții critici. Suntem și noi într-un moment critic și dacă nu înțelegem asta, pacientul va fi cel care va avea de suferit.

Avem cazuri dramatice, dar cred că responsabilitatea noastră pentru viața pacienților trebuie să primeze. Atunci când avem un pacient în secție care trebuie intubat, e intubat de medicul de terapie intensivă și facem tot ce se poate ca viață pacienților să fie salvată.

Suntem în momentul în care încă avem resurse la nivel național, și asta trebuie valorificat, pentru că fiecare viață contează”, a spus Beatrice Mahler.

În România au fost raportate în urmă cu o zi 7.304 cazuri noi de COVID-19, un număr mai mic decât cele înregistrate în ultima perioadă, când s-a ajuns la peste 10.000 de cazuri. Nu este un moment de bucurie, pentru că orice bucurie aduce relaxare, ceea ce acum nu este indicat, a explicat la Digi24.

Peste 9.000 de infectări în ultimele 24 de ore

Declarațiile medicului survin cu doar câteva ore înainte ca Grupul de Comunicare Strategică să publice noul bilanț tragic. Potrivit sursei citate, până astăzi, 11 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 324.094 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  De asemenea, 218.086 de pacienți au fost declarați vindecați.

Totodată, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.799 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Numărul deceselor este de asemenea îngrijorător. Până astăzi, 8.389 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 10.11.2020 (10:00) – 11.11.2020 (10:00) au fost raportate  203 decese (116 bărbați și 87 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea,  Ilfov și Municipiul București.