La un an de la deschiderea platformei ghiseul.ro, doar 60 de primării din cele 3.200 folosesc sistemul de plată online cu cardul şi doar jumătate dintre aceste primării au sistemul funcţional, restul fiind înrolate în platforma de probe, a precizat Mustea.

Potrivit lui Răzvan Mustea, plata online este aproape inexistentă în Moldova. "Chit că se spune că ardelenii sunt mai înceţi, Ardealul stă cel mai bine cu implementarea acestui sistem. Urmează centrul ţării şi Muntenia. Mă întreb cum de avem solicitări şi se grăbesc să folosească sistemul primăriile din Sânicolaul Mare, Luncaviţa sau Videle şi nu avem încă cereri de la oraşele mari din România?".

Sistemul este gratuit şi poate fi folosit de orice primărie şi este deschis oricărei bănci şi oricărui tip de card bancar din România şi din străinătate, cu condiţia unui comision de maxim 2% sau 30 de lei. Primăria decide dacă suportă costul acestui comision.
Plăţi totale de 1,7 milioane lei pe ghiseul.ro
Plăţile de taxe şi impozite pe platforma ghiseul.ro, lansată în urmă cu un an, totalizează 1,7 milioane lei. "Românii folosesc din ce în ce mai mult sistemul de plată online, acolo unde există (…) Mă refer aici inclusiv la românii plecaţi la muncă în Spania, Italia, dar şi la cei care lucrează peste Ocean", a declarat Răzvan Mustea.   Site-ul www.ghiseul.ro a avut 165.000 de vizitatori unici, care au făcut 9.300 de plăţi.

Oficialul MCSI a precizat că 10% din cele 9.300 de plăţi au fost efectuate între orele 22.00 – 9.00, de către cei care muncesc în afara ţării.

Sursa: Agerpres