Nu este de ajuns să fie anchetate doar abuzurile comise de jandarmii simpli în Piața Victoriei de către Parchetul Militar, ci trebuie anchetați și șefii, conducătorii Jandarmeriei și cei care le-au dat ordinele. Sunt peste 700 de plângeri penale depuse de oameni gazați și bătuți pe 10 august, aceștia chiar nu contează?

Sindile, Cucoș și toți ceilalți trebuie să răspundă pentru faptele lor pentru că nimeni nu este mai presus de lege, indiferent ce funcție ocupă. Sper ca Procurorul General să facă dreptate.
Dacă vrem ca justiția din România să aibă credibilitate, dosarele Revoluției, Mineriadei și 10 august trebuie soluționate, nu îngropate!

Cât despre Jandarmerie, aceasta trebuie să protejeze cetățenii, nu să fie un instrument de represiune arbitrară. Pentru ca abuzurile din 10 august, cu oameni pașnici bătuți și gazați de jandarmi, să nu se mai repete niciodată, am propus modificarea și completarea Legii nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, în sensul detalierii modului gradual în care pot fi folosite mijloacele de imobilizare sau de constrângere pentru a împiedica eventualele abuzuri față de cetățenii pașnici, precum și trecerea arbitrară dincolo de măsurile necesare pentru neutralizarea acțiunilor ilegale și imobilizarea persoanelor agresive.

De asemenea, inițiativa legislative mai prevede că înainte de folosirea substanțelor lacrimogene, femeile însărcinate și persoanele invalide, precum și copiii vor trebui să fie îndepărtați din mulțime. În plus, în cazul folosirii substanțelor iritant-lacrimogene, se vor include în mesajele de avertisment și de somație informații despre componența acestor substanțe și despre efectele pe care le pot avea asupra sănătății participanților la manifestare.