Totuși, suma reală plătită este mult mai mică. Și asta pentru că autoturismele au fost achiziționate prin Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional 2017-2019, respectiv Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic.

Noile autoturisme au înlocuit trei mașini care au îndeplinit condițiile de casare, astfel încât costul unei mașini a reprezentat diferența rezultată prin aplicarea primei de casare și a ecotichetului primit pentru cumpărarea de mașini electrice.

Autoturismele electrice sunt marca Renault Zoe, verisunea Z.E. 40, au o garanţie de trei ani sau 100.000 km, pentru caroserie, și cinci ani sau 100.000 km pentru bateria electrică.

Viteza maximă care poate fi atinsă de aceste autovehicule electrice este de 135 km/h, iar perioada de încărcare la stație este de 2 ore și 40 de minute, iar la priza normală de 15 ore.

De asemenea, versiunea Z.E. are o autonomie a bateriei de 400 de km. Pe timp de vară, autonomia bateriei este de 300 km, iar pe timp de iarnă, autonomia bateriei este de 200 de km.

Mașinile electrice sunt dotate cu rampă de lumini și sistem acustic de sonorizare.

Pe lângă mașinile electrice, Poliția Locală a Municipiului Cluj-Napoca are în dotare şase segway-uri și două biciclete electrice, folosite pentru patrulare.