Potrivit șefului DSU, purtarea măștii este obligatorie, inclusiv în mașina personală, iar un exemplu este momentul în care alegem să luăm cu noi un prieten sau un vecin, alături de care nu petrecem atât de mult timp în general.

Raed Arafat subliniează că ambele persoane trebuie să poarte masca de protecție, iar un alt lucru de care trebuie să țină cont sunt geamurile mașinii. Geamurile trebuie lăsate dechise pentru aerisire, măcar puțin.

„Dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască. Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Mașina personală, cea mai sigură metodă

Șeful DSU susține că aceste măsuri sunt valabile și în cazul călătoriei cu taxi, însă cea mai sigură metodă pentru a nu te infecta este folosirea mașinii personale. Astfel se evită aglomerația din transportul public în comun, iar riscul de infectare scade considerabil.

„Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj.”, a mai spus Arafat.

SURSĂ FOTO INQUAM/Octav Ganea