Potrivit unui comunicat de presă transmis de Prefectura Vrancea, membrii CJSU au prelungit măsura privind obligativitatea purtării măştilor în spaţiile publice deschise aglomerate şi au recomandat purtarea măştii în toate spaţiile publice deschise de pe raza judeţului.

„În vederea diminuării riscului răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 se recomandă purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice deschise de pe raza judeţului Vrancea”, se arată în hotărârea CJSU Vrancea.

În judeţul Vrancea, se află în carantină la domiciliu 249 persoane de persoane şi 112 cetăţeni sunt în izolare la domiciliu, potrivit ultimei raportări făcute de autorităţile sanitare.

De asemenea, în spitalele de la Focşani şi Adjud se află internaţi 60 de pacienţi, dintre care zece la ATI. Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 2.516 şi al persoanelor decedate, la 119. Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a efectuat până acum 20.034 de teste, fiind depistate 2.829 de persoane pozitive.

Avertisment din partea lui Arafat

La mijlocul lunii septembrie, șeful DSU Raed Arafat avertiza părinții și bunicii că și ei trebuie să respecte măsurile impuse.

„Este un aspect clar. La poarta școlii, trebuie respectate regulile care se respectă și în școală. În școală, copilul este supus unor reguli clare. Copiii respectă regulile în cea mai mare parte. La poarta școlii, trebuie și părinții, și bunicii să păstreze aceeași regulă, altfel și pentru copil e greu să explici de ce la școală respectă și când iese nu mai respectă, pentru că cel care vine să îl ia nu respectă. Trebuie regulile să fie regulă generală. Să înțeleagă părinții că au de respectat reguli de distanțare, portul măștii și la poarta școlii”, a transmis, atunci, Raed Arafat.

Conform celor spuse de către Raed Arafat, acest lucru îi derutează pe copiii deoarece „copilul pune întrebări când vede diferența și va întreba de ce trebuie să respect în școală și afară nu.”

„Îl derutează pe copil acest lucru. Copilul pune întrebări când vede diferența și va întreba de ce trebuie să respect în școală și afară nu. Și acasă nu e regula, nici la vecini. Copilul vede aceste lucruri și începe să pună întrebări.

Trebuie să respecte regulile și la poarta școlii, și copilul, și adultul. E mai îngrijorător, fiind o zonă în care adulții transmit între ei. Orice modalitate prin care putem să reamintim, într-un mod frumos, că trebuie respectate regulile, trebuie să îl facem. Credem sau nu în măsurile luate, sunt reguli care trebuie să fie respectate”, a conchis șeful DSU.