Mars, care pe lângă mărcile de ciocolată Mars, Bounty, Snickers şi MilkyWay produce şi hrană pentru animale de companie, fiind proprietarul mărcilor Whiskas şi Pedigree, a precizat că va plăti 93 de dolari pentru fiecare acţiune VCA, o primă de 31,4% faţă de preţul înregistrat de acţiunile VCA la închiderea şedinţei de vineri. Valoarea tranzacţiei este de 9,1 miliarde de dolari prin includerea datoriilor de 1,4 miliarde de dolari ale VCA. 

Înfiinţată în 1986, VCA are aproape 800 de spitale pentru animale de companie şi 60 de laboratoare de diagnostic în SUA şi Canada. Compania a realizat în 2015 vânzări anuale de 2,13 miliarde de dolari. 

După preluare, VCA va deveni o divizie separată în cadrul Mars Petcare, cel mai mare producător mondial de hrană pentru animale de companie. Mars a dobândit acest titlu în 2014 după ce a prelua operaţiunile Procter & Gamble Co din domeniul hranei pentru animale, operaţiuni ce includ branduri renumite precum Iams şi Natura, pentru 2,9 miliarde de dolari. Pe lângă operaţiunile din domeniul hranei pentru animale, afacerile Mars Petcare include şi Banfield Pet Hospital, care deţine peste 900 de clinici pentru animale de companie. 

Potrivit datelor Euromonitor, al doilea mare producător mondial hrană pentru animale de companie este grupul elveţian Nestle, care deţine produsele marca Purina.

AGERPRES