Marius Budăi vine cu o veste bună pentru români! Ministerul Muncii primeşte peste 2,7 miliarde de lei

În acest context, Marius Budăi a explicat că suma de 1,2 miliarde de lei este destinată plăţii pensiilor în luna decembrie.

„Am aprobat astăzi rectificarea bugetară, astfel încât să facem plata alocaţiilor, salariilor, pensiilor, indemnizaţiilor în luna decembrie. Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale primeşte în total peste 2,7 miliarde lei astfel: 8,6 milioane lei – pentru asigurarea drepturilor salariale; 1,2 miliarde lei – pentru plata pensiilor”, a scris ministrul Muncii pe Facebook.

269 de milioane de lei sunt destinaţi măsurilor de compensare la facturile de energie

Totodată, Marius Budăi a explicat și că 269 de milioane de lei sunt destinaţi măsurilor de compensare la facturile de energie şi de gaze naturale.

„1,5 miliarde lei – pentru plata beneficiilor de asistenţă socială, din care: 572 milioane lei pentru alocaţii de stat pentru copii; 314 milioane lei pentru asigurarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi; 86 milioane lei pentru indemnizaţii pentru creşterea copilului; 10 milioane lei pentru ajutoare de urgenţă şi indemnizaţii HIV/SIDA; 269 milioane lei pentru compensare facturi energie şi gaze naturale; 88 milioane lei pentru diferite indemnizaţii în contextul pandemic actual; 251 milioane lei pentru plăţi consumator vulnerabil”, a conchis ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Când vin pensiile în România?

Declarațiile Ralucăi Turcan pe marginea sumelor destinate pensiilor l-au determinat pe un lider PSD să reacționeze dur. Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Sibiu, deputatul Bogdan Trif, i-a cerut fostului Ministru al Muncii, care este și liderul filialei judeţene a PNL, să sprijine măcar ca parlamentar noul guvern.

„O invit pe doamna Turcan să lase mizele personale la o parte, pentru că nimeni nu s-a născut ministru şi nimeni nu rămâne o veşnicie acolo! O invit să pună umărul, în calitate de parlamentar şi de preşedinte al PNL Sibiu, la implementarea capitolului ce ţine de protecţia socială, luat 100% din programul de guvernare al PSD”, a declarat joi, Bogdan Trif, într-un comunicat de presă.