Fostul ministru a făcut o radiografie a guvernării PNL și a explicat care sunt motivele pentru care PSD depune moțiunea de cenzură. PNL a gestionat și gestionează prost pandemia, distrug economia și nu respectă legile în vigoare pentru creșterea pensiilor și alocațiilor.

”Cu siguranţă moţiunea va fi depusă, dar mult mai important decât moţiunea este că va fi însoţită de aproape un milion de semnături ale românilor care îşi doresc ca acest guvern să plece acasă. Aveau bani dacă implementau măsuri clare pentru sprijinirea mediul de afaceri românesc, astfel încât economia românească să nu aibă o cădere așa abruptă. Și da, aveau bani dacă nu furau fără limite în pandemie. Și da, aveau bani dacă nu îi aruncau spre firme cu capital străin, firme care sunt asigurătoare de credite comerciale. Au bani pentru că fantasticul premier Cîțu s-a împrumutat cu uluitoarea viteză de 1.000 de euro pe secundă (…) Și mediul privat este dezamăgit de prestația Guvernului Orban. Inspecția muncii transmite mass media în scris drept răspunsuri la solicitări că s-au pierdut peste 880.000 de locuri de muncă dar premierul Orban susține că ar fi 7.000 de locuri de muncă în plus”, a spus Marius Budăi.

Atacul lui fostului ministru împotriva guvernului vine după ce săptămâna trecută, Olguța Vasilescu a prezentat o petiție cu peste 800.000 de semnături în apărarea noii legi a pensiilor care prevede majorarea cu 40 % a punctului de pensie de la 1 septembrie.

PSD a depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban având 3 componente foarte clare: gestionarea pandemiei, situația economică, nerespectarea legii pensiilor. În momentul de față guvernul PNL nu se mai poate ascunde și nu mai poate da vina nici pe pandemie nici timpul prea scurt. Sunt de 9 luni la guvernare, cu mult înainte de izbucnirea pandemiei.