Cunoscutul polițist Marian Godină a anunțat joi că se află în izolare, după ce colegul alături de care a petrecut o zi întreagă la serviciu a fost testat pozitiv la infecția cu noul coronavirus.

Godină a scris pe internet că a primit un telefon de la DSP prin care a fost anunțat că trebuie să stea închis în casă 14 zile din ziua contactului.

”Nu am niciun simptom”

”Colegul meu, cel cu care îmi petrecusem 24 de ore, a luat o gură din cafea, s-a uitat lung în cană, apoi a mai luat o gură. Nu simțea niciun gust. Nici miros nu avea.

S-a testat sâmbătă, iar rezultatul testului a venit luni. Pozitiv. Seara m-au sunat de la DSP și m-au anunțat că voi rămâne la domiciliu 14 zile din ziua contactului.

Momentan sunt bine, nu am niciun simptom. E amuzant, totuși, când mă sună Poliția să ies la poartă.”, povestit Marian Godină pe Facebook.

În context, trebuie precizat că, de la începutul pandemiei, au fost înregistrare 4.117 de cazuri de polițiști îmbolnăviți și 9 decese, din rândul angajaților MAI, așa cum a precizat marți ministrul de Interne, Marcel Vela, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul ministerului.

”Un semnal de alarmă pentru a ne salva semenii”

”Acest lucru este îngrijorător și un semnal de alarmă pentru a găsi cât mai multe soluții pentru a ne salva semenii”, a declarat Vela.

În România au fost confirmate, până acum, 229.040 de infectări cu coronavirus. În total, în România au murit 6.764 de persoane infectate cu coronavirus.

Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale.

În ultimele 24 de ore au fost 6.481 de cazuri noi de coronavirus, cu peste 1.000 de infecții mai mult decât cu o zi în urmă. Este cea mai mare creștere de la o zi la alta și un nou record absolut al infecțiilor cu coronavirus.