Maria Sharapova spune adevărul despre Serena Williams! Fosta tenismenă, acum în vârstă de 36 de ani, a vorbit despre miza unui titlu câștigat în fața americancei.

Reacția Serenei Williams după verdictul primit de Simona Halep a stârnit multe controverse. Românca a primit patru ani de suspendare din tenis pentru dopaj după ce la US Open 2022, a fost testată pozitiv pentru Roxadustat. La puțin timp după aceea, americanca a scris pe X (fostul Twitter) că „8 e un număr mai bun”.

Mulți au fost deranjați de această remarcă, interpretând-o ca o revendicare a titlului de la Wimbledon pe care l-a pierdut în fața Simonei în 2019.

Maria Sharapova, despre victoria în fața Serenei Williams în finala de la Wimbledon

Și Maria Sharapova, la rândul său, a învins-o pe Serena Williams la All England Club. Acest lucru se întâmpla în 2004, când „Masha” avea doar 17 ani, iar americanca era deja o sportivă aflată la apogeul carierei. După ce a învins-o cu 6-1, 6-4, rusoaica s-a pus în genunchi, la fel cum avea să facă și Simona Halep 15 ani mai târziu.

La doar 5 ani, Sharapova a venit în SUA cu tatăl său, care avea numai 700 de dolari în buzunar. Fosta mare campioană a spus că a aflat ce înseamnă cu adevărat tenisul atunci când a învins-o pe Serena Williams în finala de la Wimbledon.

„M-am născut în Rusia și am plecat în Statele Unite când aveam 5 ani împreună cu tatăl meu. Am avut un mic talent și tatăl meu a avut o viziune mare. I-am urmat pașii și sfaturile. La 17 ani, jucam finala de la Wimbledon pe cea mai mare scenă a carierei mele împotriva Serenei Williams. Erau multe lucruri pe care trebuia să le gestionez.

Dar ca adolescent nu ești cu adevărat conștient de toate acestea, cu excepția unui meci de tenis în care poți purta o rochie frumoasă… A fost o lecție de parteneriat și de câștig. Revenind la New York și trecând prin conferințe de presă, a fost momentul în care mi-am dat seama că sportul înseamnă mai mult decât doar câștig și pierdere. Că este o afacere, că ieși pe scenă și ai o platformă și o voce”, a declarat ea pentru Bloomberg Live.

John Wertheim a analizat mesajul Serenei Williams

Amintim că recent, jurnalistul american Jon Wertheim a analizat criticile Serenei Williams la adresa Simonei Halep. El a spus că nimeni nu ar trebui să aibă o problemă cu retragerea titlurilor și a banilor câștigați pentru „atleții murdari”.

A adăugat însă că nimic nu sugerează că Simona Halep s-ar fi dopat în 2019, atunci când a câștigat al doilea titlu de Grand Slam din carieră. Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.