Ursula von der Leyen, viitorul președinte al Comisiei Europene, a declarat că un Brexit ordonat este esențial pentru viitorul relațiilor bilaterale. Ea s-a arătat dispusă să ofere o amânare pentru Brexit, dacă Administrația de la Londra oferă motive întemeiate.

”Nu ne dorim un Brexit dur. Această opțiune nu este bună pentru nicio parte. Avem un acord de ieșire bun”, a declarat Ursula von der Leyen, citată de presa internațională. Ea a făcut referire la Acordul negociat de oficialii europeni cu prim-ministrul britanic Theresa May, respins de ambii candidați pentru preluarea funcției de prim-ministru al Marii Britanii.

În plus, Ursula von der Leyen a transmis că va aștepta alegerea viitorului prim-ministru al Marii Britanii pentru inițierea discuțiilor pe acest subiect. Boris Johnson, candidatul favorit pentru preluarea funcției de prim-ministru al Marii Britanii a anunțat că dorește să încheie un acord cu Uniunea Europeană, dar este pregătit să părăsească Blocul comunitar la data de 31 octombrie și fără un acord.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.