Payments Council, organism care supervizeaza sistemul de tranzacții, a declarat că nu doar persoanele cu statul mediu sunt în favoarea tranzacțiilor electronice față de utilizarea fizică a banilor, ci și întreprinderile și instituții financiare, care toate opteaza pentru operațiunile de debitare și carduri de credit și transferuri de în dauna operațiunilor în numerar.

În fapt, utilizarea de numerar de către consumatori, întreprinderi și organizații financiare a scăzut la 48% din plățile de anul trecut. Aproape 4,4% dintre britanici au declarat că rareori fac uz de cash.

Payments Council a anunțat că în 2014 în Marea Britanie s-au înregistrat 18 miliarde de plăți în numerar, în valoare de aproximativ 250 miliarde de lire sterline. Grupul a remarcat plata în numerar este încă folosită în 80% din cazuri în pub-uri, cluburi și la chioșcurile de ziare.

Cu toate acestea, Victoria Cleland, casier-şef al Băncii Angliei, a cărei semnătură apare pe bancnote, şi-a exprimat îndoiala într-un interviu pentru BBC că banii fizici vor muri.

"Categoric nu", a spus ea, ca răspuns la faptul că plăţile în numerar vor fi eliminate.