Marcel Vela este în vizorul DNA după ce procurorii confirmă, indirect, că numele său este invocat în dosarul de influenţă cu primire de 150.000 de euro. Potrivit unui rechizitoriu semnat de DNA referitor la o presupusă infracţiune de trafic de influenţa şi primire a unei sume de 150.000 de euro, primarul faţă de care inculpatul DNA promitea să-şi exercite influenţa este cel al municipiului Caransebeş.

Informaţia a fost oferită la cererea Mediafax, care a solicitat detalii în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Primarul din Caransebeş a derulat proiectul ”Managementul comun al situaţiilor de urgenţă în zona transfrontalieră Caransebeş – Južno-Banatski”.

DNA confirmă în mod indirect că în dosar este vorba de Marcel Vela, actualul ministru de Interne al Guvernului Ludovic Orban, primar al municipiului Caransebeş în perioada 2004-2016.

Trebuie spus că în comunicatul dat în prima fază de DNA, nu a oferit pubic numele inculpatului, şi pe cel al omului de afaceri care ar fi dat 150.000 de euro, numele primăriei de municipiu, numele primarului faţă de care inculpatul „ar fi promis că va exercita influenţa”, şi numele proiectului în cauză.

Potrivit sursei citate, în discuție se află proiectul „Managementul comun al situaţiilor de urgenţă în zona transfrontalieră Caransebeş – Južno-Banatski” derulat în timpul mandatului primarului Marcel Vela.

Aceasta nu ar fi singura problemă pe care o are Marcel Vela. Scandalul celor două mii de români plecați în Germania la cules de sparanghel, chiar în timpul restricțiilor impuse de starea de urgență, este departe de a de fi încheiat. Unul din cei care ar putea să plătească este chiar ministrul de Interne. El a fost chemat  săptămâna viitoare la Comisia parlamentară de anchetă privind românii care au plecat la cules de sparanghel. Secretariatul comisiei a trimis domnului ministru de Interne, Ion-Marcel Vela, invitaţia la audieri pentru marţi, 25 august, ora 13,00”, a anunţat comisia.