”Iohannis și Vela s-au înțeles cu omologii germani să trimită români la sparanghel. Ba chiar, oficialii germani i-au mulțumit lui Vela în presa lor.
Așa au ajuns, ca sardinele, pe aeroportul din Cluj, oameni inclusiv din zona carantinată Suceava, iar intermedierea a facut-o și o firmă controlată de familia Flutur, așa cum a scris presa noastră.”, a scris Cristian Vasilcoiu pe pagina sa de Facebook.

Activitatea a fost suspendată pentru a nu fi controale

”Iohannis a suspendat activitatea Inspecției Muncii, astfel că firmele de intermediere, care sunt obligate să se înregistreze la ITM-urile județene și să depună rapoarte trimestriale, nu au mai fost controlate.
Ei bine, la o lună de la izbucnirea scandalului s-a trezit și Violeta Alexandru să facă o vizită de PR în Germania, de s-a declarat rușinat ministrul Muncii din Germania.”, a mai adăugat acest.

Violeta Alexandru dă vina pe PSD

”Dar Violeta Alexandru nu are nicio rușine, iar acum declară că de vină pentru situația creată ar fi, evident, PSD, care ar fi făcut o lege proastă de plasare a forței de muncă.

Legea e din anul 2000 și are numarul 156, fiind modificată în anul 2017, tot prin lege, pentru punerea în acord cu o directivă europeană, tocmai pentru a putea fi controlați strict plasatorii de forță de muncă, prin aceeași modificare fiindu-le interzis să mai perceapă comisioane de la oameni!
Vedeți, în loc să își asume răspunderea pentru situația creată, PNL dă vina, evident, tot pe PSD, pentru o lege din anul… 2000, adică de 20 de ani!”, a fost mesajul fostului consilier al Liei Olguța Vasilescu.