Ministrul Afacerilor Interne a declarat vineri că este cu ochii pe clanurile interlope din București. În cadrul declarațiilor de la sediul MAI, Marcel Vela a mai spus că autoritățile își doresc o țară normală în care copiii pot fi crescuți în siguranță.

În ce context vin aceste declarații

Marcel Vela a trimis un mesaj clanurilor interlope în contextul în care, la începutul săptămânii, unul dintre cei mai temuți interlopi din București, Emi Pian, a fost omorât de o persoană din clanul rival.

În urma unor certuri în timpul jocului de barbut, mai multe persoane s-au luat la bătaie într-un cartier din sectorul 6 al Capitalei. Actele de violență s-au terminat cu decesul lui Emi Pian

Liderul sindicatului polițiștilor Europol nu este de acord cu ceea ce s-a întâmplat

Cosmin Andreica a vorbit la Digi 24 despre ceea ce s-a întâmplat la priveghiul interlopului Emi Pian, cel care și-a pierdut viața la începutul acestei săptămâni. Liderul sindicatului polițiștilor Europol a declarat că în rândul polițiștilor a fost frustare după ce forțele de ordine i-au proteja pe cei din clanul Duduianu.

„Ţin să vă mărturisesc că inclusiv pe grupurile de poliţişti a fost o mâhnire după ziua de ieri, a fost o frustrare şi a fost o revoltă din partea poliţiştilor. A fost inacceptabil să vedem acel „spectacol” în care zeci de membri ai forţelor de ordine n-au făcut altceva decât să asigure protecţia unei familii de interlopi.”, a zis acesta.

Liderul sindicatului polițiștilor Europol a mai menționat că mulți polițiști cedează în fața interlopilor deoarece aceștia au la dispoziție foarte mulți bani și mijloace de intimidare. În opinia lui Cosmin Andreica, structurile MAI trebuie să se concentreze pe găsirea modalităților de protejare a polițiștilor.

„Aceste cazuri ar trebui să fie principala preocupare a structurilor din MAI pentru a găsi metodele necesare pentru a-i proteja.

Pentru că altfel, vom vedea tot mai mulţi poliţişti care vor ceda în faţa acestei lupte de gherilă cu infractorii, cu traficanţii de carne vie, cu traficanţii de ţigări şi alte produse de contrabandă şi cu traficaţii de droguri, pentru că aceştia au foarte mulţi bani la dispoziţie şi mijloace de intimidare”, a explicat Cosmin Andreica.