Marcel Ciolacu a declarat la începutul Congresului PSD că drepturile angajaților români trebuie respectate. Mai precis, acesta se referea la angajații care lucrează peste program sau care lucrează în weekend.

Liderul social-democraților este de părere că majorarea salariului minim pe economie este o idee bună doar că nu este suficientă.

„Dar trebuie să protejăm veniturile și să apărăm drepturile tuturor angajaților. Mai ales ale celor din companiile private, care muncesc mai mult de 8 ore pe zi.

Creșterea salariului minim pe economie este o măsură bună / dar nu suficientă./ În firmele private a devenit o obișnuință să muncești foarte mult, peste program, în week-end sau în zilele libere. Însă aceste ore trebuie plătite!”, spune Marcel Ciolacu.

Angajații au dreptul să se bucure de timpul liber

Liderul PSD a subliniat că indiferent dacă lucrează la stat sau la privat, angajații români au dreptul la timp liber, timp pe care îl pot folosi să de bucure împreună cu familia sa, nu să-l piardă răspunzând la telefoane sau email-uri.

”În același timp, atât angajații din privat, cât și cei care lucrează la stat, au dreptul la timpul lor liber, au dreptul să se bucure de acest timp împreună cu familia și copiii, și nu să răspundă la email-uri sau telefoane atunci când sunt acasă.”, spune liderul social-democraților.

Trebuie asigurat un echilibru între viața profesională și cea privată

Ciolacu a ținut să menționeze că este necesară o lege care să asigure un echilibru între viața privată și viața profesională a românilor. Acesta a mai spus că o astfel de lege se aplică deja în alte state din Europa.

Trebuie să trecem prin Parlament LEGEA care asigură echilibrul dintre viața profesională și viața privată. E o practică europeană, se întâmplă deja”, a spus Marcel Ciolacu.

Cu câte voturi a fost ales Ciolacu

Marcel Ciolacu a fost ales preşedinte al Partidului Social Democrat în urma votului exprimat de către cei 1.460 de delegaţi din cele 39 de centre regionale organizate, sâmbătă, în cadrul congresului extraordinar al partidului.

În urma votului secret, cu buletine, Marcel Ciolacu a fost desemnat preşedinte al PSD cu 1.310 voturi pentru moţiunea susţinută de acesta, iar Eugen Teodorovici a primit 91 de voturi.

Totodată, au fost înregistrate 49 de voturi nule.