Marcel Ciolacu, mesaj despre calendarul alegerilor

Marcel Ciolacu și-a exprimă dorința ca, după ședința coaliției de miercuri, să poată anunța întregul calendar electoral.

Premierul a afirmat că nu se desfășoară negocieri pentru funcții, ci se lucrează la armonizarea a două programe. El a subliniat că vor prezenta un program clar împotriva extremismului din România, recunoscând existența acestuia în prezent. De altfel, există și dorința de a înțelege percepția românilor în acest sens.

”Nu este o negociere pe funcții. Sunt două programe de armonizat. Categoric că vom veni cu un program. Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România, care există în acest moment și trebuie să recunoaștem în acest lucru și vom vedea și percepția românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu/SURSA FOTO: Capital.ro

PSD și PNL nu se îndreaptă către o alianță electorală

Întrebat dacă PSD și PNL se îndreaptă către o alianță electorală, Marcel Ciolacu a declarat că nu. El a mai spus că una dintre soluții este o alianță electorală sau politică care să ofere stabilitate României.

Prim-ministrul a subliniat că, în calitate de premier al României, își dorește să anunțe mâine întregul calendar al alegerilor.

”Nu. Asta înseamnă că una dintre soluții este o alianță electorală sau o alianță politică, care va da stabilitatea României.

(…) Ce vă spun cu certitudine, și asta vă spun ca prim-ministru al României, eu îmi doresc mâine să anunț tot calendarul de alegeri”, a mai spus Ciolacu.

PSD PNL
PNL, PSD / SURSA FOTO: Colaj Capital

Șanse mici pentru comasarea alegerilor parlamentare cu prezidențiale

Premierul afirmă că probabilitatea ca alegerile parlamentare să fie comasate cu cele prezidențiale este „foarte mică”.

Premierul și-a exprimat dorința ca cele două partide să propună două programe, pe care le au deja, și să le armonizeze pentru a asigura stabilitatea României.

”Eu îmi doresc ca cele două partide să vină cu două programe, le avem deja, să le armonizăm în ceea ce privește o stabilitate a României”, a mai spus premierul.

PNL este pregătit pentru alegeri

Anterior, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al liberalilor, a precizat că nu este exclus să există o convergență în ceea ce privește comasarea alegerilor. Totuși, el a spus că liberalii sunt pregătiți pentru orice scenariu.

Liberalul mai spune că cei din PNL au maturitatea necesară pentru a guverna alături de social-democrați.

De asemenea, reprezentantul de presă al PNL afirmă că Marcel Ciolacu nu are motive să își depună mandatul de prim-ministru. El spune că scenariul retragerii PNL de la guvernare nu va avea loc.