Declarația lui Marcel Ciolacu

”Eu cred că președintele României respectă Constituția țării și facem o diferență între declarații și ce va urma. Cei care vor demonstra majoritatea parlamentară, 233 de semnături, vor fi cei care vor desemna premierul. Am luat de dorința președintelui, vă spun cum funcționează un stat democratic, care e litera Constituției, pe care trebuie să o respectăm cu toții, indiferent de funcție. Noi încercăm, până mâine, la consultări, să avem cele 233 de semnături. Decizia este a președintelui, dar suntem convinși că el va respecta Constituția.

Dacă refuză, intrăm într-o criză politică gravă. Acum e o criză politică, dar nu e una gravă, se poate rezolva. Mă bucur foarte mult că am scăpat de guvernul Orban și am revenit la o normalitate. Reformele nu se fac prin asumări și ordonanțe, la care au stat până noaptea și nu au avut avize.

S-a întâmplat vreodată ca un Guvern să stea până la miezul nopții, să dea ordonanțe și nimeni să nu știe ce conțin? Din cele 25 de ordonanțe, 20 nu au avizul Consiliului Legislativ. Asta înseamnă că nu vor intra în vigoare. Au stat degeaba noaptea ca hoții.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Moțiunea de cenzură a trecut

Guvernul Ludovic Orban a fost demis, miercuri, moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR fiind votată de 261 de parlamentari, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

”În acest moment guvernul Orban a căzut. Este un pas foarte mare pentru democrație, economie și pentru sănătatea românilor. A fost o mobilizare. Până acum nu s-a întâmplat așa ceva, să treacă o moțiune cu un asemenea scor. S-au trezit mulți colegi, îănseamnă. În acest moment e o criză provocată de domnul Orban și PNL. Așteptăm să fim chemați la consultări de președintele României”, a declarat Marcel Ciolacu.