Marcel Ciolacu susține că alianța PSD-PNL este singura soluție pentru România

Marcel Ciolacu, prim-ministrul în funcție, a transmis un mesaj către partenerii săi din mediul politic și guvernamental. Acesta li se adresează și românilor. E

l subliniază că viitorul României necesită continuarea colaborării între PSD și PNL. Potrivit lui, coaliția formată de cele două partide este cheia pentru a asigura stabilitatea și progresul țării.

Premierul a precizat că un candidat comun pentru alegerile prezidențiale este un scenariu posibil.

„Dacă se va ajunge la un acord politic este posibil și acest scenariu (candidat comun la prezidențiale – n.r.). Dacă nu se ajunge atunci vor fi candidaturi separate. Dacă românii vor da votul pentru alianța electorală pentru Parlamentul European, logica ar duce la o alianță politică.

E adevărat că sunt oameni care ar fi votat PSD curat sau ar fi votat PNL curat se gândesc acum, dar eu mă adresez românilor care se află în această situație: altă soluție politică în acest moment nu există pentru România decât această alianță electorală”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu Nicolae Ciuca 4
Liderii PNL și PSD / SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Premierul va anunța dacă va candida la prezidențiale după alegerile din iunie

Vorbind despre candidatura sa pentru funcția de președinte al României, șeful PSD a menționat că va lua o hotărâre în privința acestui aspect după ce vor fi cunoscute rezultatele alegerilor care vor avea loc în luna iunie.

„Vom vedea acest lucru după alegerile din 9 iunie și mi se pare corectă abordarea. Părerea mea e să stăm frumos, să ne facem treaba, să vedem votul românilor și pe urmă să decidem”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a subliniat importanța stabilității politice pentru România.

El a menționat că în cazul în care alianța între PSD și PNL va fi confirmată prin rezultatele alegerilor locale și europarlamentare, există șanse mari ca cele două partide să formeze o alianță și pentru alegerile parlamentare.

„Avem aceste fonduri, noi avem un termen limită, cele 33 de miliarde, noi avem termen până în 2026. Noi nu avem timp de circ și bâlci. România trebuie să fie predictibilă politic.

Repet, cred că am luat cea mai bună decizie cu această alianță electorală și dacă românii ne vor învesti cu încredere pe data de 9 iunie, mai mult ca sigur această alianță se va transforma într-o alianță politică pentru viitoarele alegeri”, explicat Marcel Ciolacu, într-un interviu pentru DC News.

La rândul său, Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal, a declarat în cursul zilei de luni că atunci când vine vorba despre candidatura sa la alegerile prezidențiale, partidul este stăpân pe propriile sale decizii. Liderul PNL a adăugat că va acționa în conformitate cu voința acestuia, dacă o astfel de solicitare va fi exprimată.