Marcel Ciolacu a declarat, azi, că dacă Partidul Social Democrat ar fi închiriat trei avioane pentru Liviu Dragnea, atunci se vor dispune măsurile legale pentru pedepsirea vinovaților. În plus, liderul interimar al PSD susține că el nu a știut nimic despre asta, însă a cerut să se pună la dispoziție toate documentele necesare pentru aflarea adevărului.

„Vă rog frumos să mă iertaţi, nu ştiam. Nu există o situaţie la partid, pentru că eu nu am cerut aceste lămuriri. Am cerut să i se pună la dispoziţie cui solicită toate informaţiile. Aș vrea foarte mult să vorbim despre prezent și viitor. Sunt ferm convins că dacă s-a încălcat legea cei care au încălcat legea vor răspunde. Nu fac zid și nu acopăr nicio ilegalitate. Nu cunosc detalii, nu m-am interesat de niciun avion şi nici nu mă interesează. Am dat dispoziţie trezorierului, contabililor, juriştilor să pună la dispoziţie ce documente trebuie”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, întrebat dacă știe despre plățile făcute de PSD pentru trei curse de avion privat.

Își vor primi banii înapoi

De asemenea, Ciolacu a precizat că toți cei care au avut contracte cu PSD o să primească banii.

„O să avem grijă ca toată lumea care a avut contracte cu PSD în termeni legali să primească finanţele. Nu există niciun partid în România, în acest moment, care să nu aibă datorii. Toată lumea care a avut contracte comerciale, politice, sau de alt fel, legale, cu PSD – se vor face decontările”, a mai spus Ciolacu.

Se pare că PSD ar fi închiriat avioane private pe trasee care coincideau cu vizitele fostului președinte al Camerei, Liviu Dragnea, în același interval de timp. Sumele vehiculate ating 800.000 de euro în 2018, potrivit europaliberă.org