Mesajul anti-PSD promovat cu încăpățânare de Klaus Iohannis nu adus rezultatul așteptat. Alegerile parlamentare au fost câștigate de către social-democrați, pentru că așa cum îi spunea Dragnea cu șase luni înainte, PSD nu mai reprezenta o amenințare pentru nimeni, fusese distrus atât din exterior, cât și din interior.

Dar aceasta nu a fost singura greșeală a lui Klaus Iohannis. Modul în care a fost gestionată pandemia, aroganța guvernanților combinată cu nepricepere celor care îi sfătuiau a avut drept rezultat o stare de profundă neîncredere în capacitatea statului de a gestiona cea mai gravă criză de la al Doilea Război Mondial încoace.

Nici până astăzi nu ne-am lămurit dacă s-au făcut milioane de euro pe spinarea bugetului de stat prin achiziții la prețuri uriașe, DNA preferând să continue anchete vechi de 5-10 ani în loc să-i atace frontal tocmai celor care se îmbogățeau din nenorocirea oamenilor. Ni s-a spus că sunt mai multe dosare în derulare, dar nu am văzut niciun rezultat.

De fapt singurul rezultat este cel care apare în sondajele de opinie: Klaus Iohannis este la cel mai mic nivel de încredere pe care l-a avut vreodată. Nu înseamnă că el este vinovat de toate acestea, dar într-o ciudată răzbunarea istorie a ajuns aici pentru că a procedat precum Liviu Dragnea. A nominalizat doar prim-miniștrii care avea o singură calitate. Erau liberali și îl ascultau. Numai că această aparență de loialitate s-a dus pe apa sâmbetei atunci când Ludovic Orban a făcut toate manevrele posibile pentru a-și atinge un scop personal. Pentru poziția de președinte al Camerei Deputaților a dat tot, luând de fapt nimic. Sub privirea neputincioasă a lui Klaus Iohannis. Care-și consumase credibilitatea susținându-l.

Am citit alea alături de dumneavoastră comentariile legate de (ne)vaccinarea lui Klaus Iohannis și avem o singură concluzie: Președintele României este în situația în care orice ar face iese prost. Dacă vreți acesta este cel mai clar semn că mandatul său de președinte al României se îndreaptă spre un eșec.