"A dat şi un exemplu. Spune că a fost martor când domnul Coldea a spus că are soluţie pentru domnul Voiculescu înainte să se pronunţe instanţa, făcând referire la ce s-a întâmplat la instanţă. L-am întrebat dacă are probe, dacă au fost şi alţi martori, care au fost împrejurările. Domnia sa a spus că nu doreşte să detalieze acum în faţa comisiei, dar dacă va fi dat în judecată pentru această afirmaţie, fiind mărturia domniei sale în cadrul comisiei ca deja o probă, dacă va fi dat în judecată, va veni cu probe acolo", a precizat Manda

Manda a adăugat că Sârbu a afirmat că "s-a încercat implicarea serviciului (n.r. – SRI), la momentele respective, în coordonarea editorială a instituţiilor prin persoane apropiate de serviciu". 

"Spunând fie să fie ofiţeri acoperiţi, făcând referire la un articol apărut în mass-media în care domnul Maior ar fi confirmat că există ofiţeri acoperiţi în mass-media şi spunea că va veni data viitoare cu probe, în sensul că ne va arăta punctajele care veneau către diferite persoane şi cum erau descrise în spaţiul public, pe baza punctajului, elemente acestea, inclusiv persoane care spuneau că prin redacţii au surse apropiate, primesc rechizitorii, primesc documente şi erau cumva mai bine informaţi decât alţii", a menţionat Manda. 

Potrivit lui Manda, Adrian Sârbu s-a referit şi "la ceea ce a însemnat, în opinia domniei sale, o încercare de preluare a Mediafax". 

AGERPRES