Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis două persoane la 2 Mai, este în arest preventiv până la data de 14 octombrie 2023. În cazul ei judecătorii au refuzat să o plaseze în arest la domiciliu după ce inculpata ar fi influențat, constrâns și amenințat un martor-cheie.

Mama lui Vlad Pascu, în arest preventiv până pe 14 octombrie

Decizia definitivă privind arestarea femeii a fost luată joi, 21 septembrie, de către Curtea de Apel Bucureşti (CAB) și a venit ca răspuns la contestația inculpatei față de verdictul Tribunalului București de arestare preventivă pentru 30 de zile. CAB a respins această decizie drept nefondată.

Mama lui Vlad Pascu este acuzată că a încercat să influențeze declarația iubitei fiului ei, care urma să fie audiată la DIICOT în calitate de martor.

Femeia ar fi „exercitat presiuni de natură să constrângă moral o persoană, pentru a o determina să nu dea declaraţii de martor sau să facă declaraţii mincinoase, într-o cauză instrumentată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa privind săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”, potrivit DIICOT.

Judecătorul constată că din probatoriul administrat în cauză până în prezent „rezultă indicii că inculpata intenţionează să întreprindă în continuare demersuri pentru a influenţa într-un mod favorabil fiului acesteia cercetările ce urmează a fi efectuate în respectiva cauză penală”, se arată în motivarea arestării preventive, transmite Adevărul.

Miruna Pascu nu i-a convins pe judecători

Chiar dacă Miruna Pascu a adus în discuție faptul că nu are nicio legătură cu problemele penale ale fiului său, pentru că după divorțul de tatăl acestuia nu a mai ținut legătura cu el, nu a reușit să convingă judecătorul.

„Nu pot fi primite susţinerile apărătorului inculpatei ori chiar ale inculpatei, prin care se invocă situaţia familială deosebită a acesteia din urmă, neputând fi acceptat faptul că o astfel de împrejurare ar reprezenta o justificare a exercitării unui comportament în afara normelor legale”, se mai arată în motivare.

De asemenea, instanța mai consideră că Miruna Pascu nu e conștientă că modul în care a acționat a fost ilegal.

„Din declaraţia inculpatei formulată în cursul urmăririi penale şi din susţinerile acesteia în faţa instanţei de judecată nu rezultă că aceasta ar avea reprezentarea că modul de a acţiona, astfel cum a fost reţinut de procuror, ar fi situat în afara legii.”, mai susține judecătorul.