Miercuri, pe data de 7 iunie, mama fetiței de 12 ani care a fost găsită fără suflare în lada unei canapele a fost reținută de către autoritățile spaniole și audiată prin videoconferință. Aceasta urmează să vină în România cu microbuzul.

În timpul audierii, femeia a spus că nu are legătură cu moartea fetei sale. Cel care a dat-o dispărută pe copilă, la începutul lunii mai, a fost chiar tatăl său biologic. Nici unchiul fetei nu crede că mama sa ar fi comis oribila crimă.

Fata de 12 ani, găsită de moartă în lada unei canapele, într-un apartament din cartierul Berceni din Capitală, a fost identificată în urma testelor ADN. Legiștii au determinat că moartea sa a fost una violentă. Potrivit acestora, minora ar fi fost ștrangulată, iar apoi băgată într-un sac și ascunsă în lada canapelei.

Concubinul mamei s-ar afla în Olanda

După ce proprietarul apartamentului a făcut descoperirea macabră, mama copilei și concubinul acesteia au devenit principalii suspecți. Aceștia au părăsit România luna trecută, la scurt timp după ce tatăl biologic al fetei a dat-o dispărută. Pe numele celor doi au fost emise mandate de aducere în țară, iar mama a fost reținută de către autoritățile spaniole. Cât despre concubinul acesteia, se crede că ar putea fi în Olanda.

Rudele fetei susțin că mama nu ar fi fost capabilă să-și omoare propriul copil. În schimb, nu au vrut să dea detalii despre partenerul acesteia.

Mama și partenerul ei de viață sunt principalii suspecți

Fata de 12 ani venise la mama ei, care locuia împreună cu concubinul său în apartamentul închiriat din Sectorul 4 al Capitalei. Cei trei au petrecut Paștele împreună.

A doua zi, mama a fost contactată de rudele tatălui, care i-au spus să aducă fata după câteva zile. Femeia nu a mai răspuns la mesaje de pe data de 21 aprilie, când fata trebuia să se întoarcă la tatăl ei.

Pe data de 3 mai, bărbatul a anunțat că fiica sa a dispărut, după mai multe zile în care nu a reușit să ia legătura cu ea și cu mama ei. Acesta a spus însă că nu știe unde locuiește fosta soție. Fata a fost dată în consemn la frontieră în aceeași zi. La exact o lună, a fost descoperit cadavrul ei.