”Eu mă feresc să fac comentarii asupra unor anchete în curs, ştiţi foarte bine că este o anchetă sub coordonarea procurorului, vă pot asigura că structurile de Poliţie desfăşoară în acest moment, începând cu momentul declanşării anchetei, deschiderii dosarului penal, activităţi poliţieneşti, atât în România cât şi pe teritoriul altor state din Europa pentru ca cei vinovaţi de această crimă să fie traşi la răspundere cât mai repede cu putinţă”, a spus Lucian Bode.

Lucian Bode a evitat să ofere detalii în legătură cu acțiunile poliției

Întrebat ce măsuri au luat polițiștii pentru căutarea fetei când aceasta era încă vie, ministrul a răspuns:

”Activităţile poliţieneşti premergătoare deschiderii dosarului penal sunt parte a dosarului penal, acesta este motivul pentru care Poliţia Capitalei nu vă poate da detalii vizavi de ce a făcut înainte de deschiderea dosarului, dar fiţi convinşi că toate aceste aspecte vor fi lămurite, inclusiv ceea ce sugeraţi prin întrebare, dacă Poliţia a intervenit la timp sau ce a făcut în perioada respectivă, ce activităţi a desfăşurat în etapa despre care vorbeaţi”, a mai spus ministrul de Interne.

Acesta a precizat că toate aceste informații vor fi parte a dosarului de urmărire penală.

Mama fetei ucise a fost audiată

Cadavrul fetei de 12 ani a fost găsit în lada unei canapele, într-un stadiu avansat de descompunere, într-un sac de plastic. Macabra descoperire a fost făcută de către proprietarul apartamentului închiriat de mama fetei și de concubinul acesteia.

Mama fetei și concubinul său au plecat din țară de mai bine de o lună. După găsirea fetei, mama a fost reținută de către polițiștii spanioli, în timp ce bărbatul este căutat în continuare.

În timpul audierii, femeia a spus că nu era acasă atunci când a avut loc crima, relatează Digi24. Aceasta a spus că a plecat pentru scurt timp, iar când s-a întors, fiica sa nu mai era acolo. Iubitul ei i-ar fi spus că fata ar fi plecat înapoi la tatăl său biologic, care avea custodia. Femeia și concubinul au plecat în Spania la scurt timp după aceea.

Fata de 12 ani venise la mama ei, care locuia împreună cu concubinul său în apartamentul închiriat din Sectorul 4 al Capitalei. Cei trei au petrecut Paștele împreună.

A doua zi, mama a fost contactată de rudele tatălui, care i-au spus să aducă fata după câteva zile. Femeia nu a mai răspuns la mesaje de pe data de 21 aprilie, când fata trebuia să se întoarcă la tatăl ei.