Numărul de angajaţi ai grupului BCR a scăzut în primul semestru cu 8,2%, respectiv 815 persoane, faţă de finele anului trecut, la 9.170 de salariaţi, ca urmare a externalizării unor servicii nebancare.

Grupul Banca Comercială Română avea la finele anului trecut 9.985 de angajaţi.

„Declinul numărului de salariaţi în cadrul BCR a survenit ca urmare externalizării a unor servicii nebancare şi a constituit una dintre ultimile măsuri luate ca parte a programului de eficientizare demarat odată cu achiziţia băncii”, se arată într-un comunicat al grupului austriac Erste, acţionarul majoritar al grupului.

În martie, directorul de resurse umane al băncii, Andreea Voinea, declara că BCR va menţine numărul angajaţilor în acest an, la aproximativ 9.000 de persoane.

Cheltuielile cu personalul ale grupului BCR au scăzut în primele şase luni cu 5,5% comparativ cu finele anului trecut, de la 533,5 milioane lei la 504,3 milioane lei.

Potrivit raportărilor instituţiilor de credit transmise BNR, băncile din România au redus personalul în primul semestru cu 2.403 angajaţi, la 69.219 salariaţi şi au închis cel puţin 106 sucursale, reţeaua teritorială micşorându-se la 6.446 unităţi.

SURSA: Mediafax

DETALII:

Citeşte şi Profitul grupului BCR a scăzut în primul semestru cu 20,1%