Am început deja să aflăm multe despre ceea ce vor avea de oferit aceste noi MacBook-uri. Asta include două noi modele, MacBook Pro 14 inci 2021 și MacBook Pro 16 inci 2021, un nou chip Apple Silicon M2 și mult așteptata revenire a MagSafe.

Ne putem aștepta, de asemenea, la un nou tip de afișaj cu tehnologie mini-LED, margini mai subțiri și mai multe porturi. Iată cele mai mari upgrade-uri la care ar trebui să ne așteptăm de la MacBook Pro 2021.

Modele de 14 și 16 inci

Zvonurile sunt că două noi MacBook Pro vor veni în acest an, cu afișaje de 14 și 16 inci, potrivit analiștilor Apple Ming-Chi Kuo și Mark Gurman de la Bloomberg.

Kuo se așteaptă ca noile MacBook-uri să sosească în al doilea sau al treilea trimestru din acest an, în timp ce Gurman și un raport separat de la DigiTimes indică o fereastră de lansare la mijlocul anului 2021. Cu toate acestea, un zvon mai recent sugerează că MacBook Pro de 14 inci ar putea să nu fie lansat până în trimestrul trei.

Display mini-LED

Una dintre cele mai mari schimbări la care ne putem aștepta de la MacBook-urile din 2021 este debutul unui ecran nou. Se pare că Apple va renunța la afișajele LCD tradiționale care sunt folosite de câțiva ani în favoarea mini-LED-urilor.

Afișajele mini-LED sunt așteptate să debuteze pe iPad Pro 2021, dar, potrivit lui Ming Chi Kuo, Apple intenționează să le extindă rapid pe Mac-uri în următoarele luni. Rapoartele susțin că Apple include „afișaje mai luminoase, cu un contrast mai ridicat” și se zvonește că mini-LED-ul este modul în care Apple intenționează să realizeze acest lucru.

Sunt multe avantaje ale tehnologiei mini-LED. Asta înseamnă nu numai că MacBook Pro 2021 ar putea avea ecrane mai luminoase și un contrast mai bun, dar ele oferă și o eficiență energetică mai bună. Deci, optând pentru mini-LED-uri, Apple poate spori performanța bateriei fără a trebui să includă o baterie mai mare.

Procesor M2

Apple a făcut furori cu cipul M1 când a fost lansat anul trecut, așa că avem mari speranțe pentru succesor, fie că se numește M2, fie că se numește M1X, așa cum au sugerat zvonurile anterioare.

Zvonurile arată că un viitor chip Apple Silicon va avea 12 nuclee, inclusiv opt nuclee de performanță și patru nuclee de înaltă eficiență. Acest lucru este semnificativ mai mult decât cipul original M1, care are în total opt nuclee, care sunt împărțite uniform între eficiență și performanță.

Indiferent de zvonuri, putem fi siguri că noile Pro vor oferi performanțe solide și o durată de viață puternică a bateriei.

Nou design cu margini mai mici

O schimbare interesantă este că MacBook Pro 2021 ar putea renunța la designul curbat. Ming-Chi Kuo susține că Apple va adopta un design cu margini plate, similar cu cel văzut pe iPhone 12.

Deși aceasta nu este o schimbare majoră, aceasta marchează o abatere de la modul în care Apple a făcut lucrurile până acum.

De asemenea, au fost descoperite brevete care prezintă un nou MacBook cu margini chiar mai subțiri decât până acum. (P)