Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a luat şi el cuvântul miercuri, în Parlamentul României, la dezbaterea la care a fost invitat premierul Ludovic Orban.

Liderul social-democrat a declarat că partidul său va depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului luni, 17 august, pentru că liberalii aflaţi la conducerea ţării ar fi eşuat în gestionarea economiei şi şi-au încălcat toate promisiunile făcute românilor, fiind în schimb mult mai preocupaţi de afacerile încheiate pentru clientela de partid.

“Ați scăpat total situația de sub control, ați eșuat în gestionarea economiei, ați încălcat toate promisiunile făcute românilor. Acestea sunt rezultatele guvernării PNL. V-au interesat doar alegerile, furturile și cât mai multe funcții pentru prieteni. Nu v-a păsat nicio secundă nici de sănătate românilor, nici de traiul de zi cu zi.  Ați avut o singură obsesie: alegerile anticipate.

O țeapă pentru stat, dar o mare afacere pentru clientela liberală. Vă dau ca exemplu doar celebrul butic din Giurgiu care a reușit să câștige un mega contract de la bugetul României, contract încheiat ilegal, așa cum spune Curtea de Conturi, prin care ați cumpărat măști cu 32 de lei bucata. Toate achizițiile din starea de urgență au respectat același tipar: de cea mai proastă calitate, dar la prețuri umflate de zeci, sute de ori și multe din aceste echipamente nu au ajuns nici acum în România.

Unde sunt cele 400 de ventilatoare pe care le-ați comandat în Coreea de Sud și ați plătit un avans de 2,5 milioane de dolari? E criminal ceea ce ați făcut. Ați sabotat cu bună știință sănătatea românilor. Ați subfinanțat secțiile ATI. Ar trebui să vă crape obrazul de rușine. Ați vămuit sănătatea românilor”, a acuzat Marcel Ciolacu de la tribuna Parlamentului.

“Ce veți face pentru ca după alegeri să nu avem un val de decese?”

Liderul PSD afirmă că partidul său nu se opune organizării alegerilor, însă nu crede că Guvernul condus de Ludovic Orban le poate organiza în siguranţă. Cât despre deschiderea şcolilor, toată vara Executivul nu ar fi făcut nimic pentru buna organizare a noului an şcolar, mai spune Ciolacu: “Și pentru că nu ați fost în stare de nimic ați pasat răspunderea către primari și directorii de școli.”

“Vreți alegeri cu orice preț pentru că știți că orice amânare va duce la pierderea puterii, iar odată cu pierderea puterii vă veți pierde și libertatea. Noi nu ne opunem organizării acestor alegeri, dar sunteți în stare să protejați sănătatea românilor? Românii trebuie să știe ce veți face pentru ca după alegeri să nu avem un val de decese. Cum îi veți îndemna pe români să iasă la vot? Cum vor vota pacienții cu COVID? Cum veți face din școli secții de votare? Cum veți face ca să dezinfectați secțiile de vot, ștampilele, buletinele? Azi trebuie să veniți și să vă asumați clar și răspicat organizarea alegerilor în condiții de siguranță”, a declarat Marcel Ciolacu.

“Ați distrus România pas cu pas (…) Plecați acasă sau la pușcărie”

Preşedintele interimar al PSD nu uită să-l acuze şi pe preşedintele Klaus Iohannis, care ar fi pus umărul la distrugerea României “pas cu pas”. Ciolacu spune însă că totul s-a sfârşit, iar liberalii trebuie să plece, “acasă sau la puşcărie”.

“Cu sprijinul constant al președintelui Iohannis, timp de 9 luni ați distrus România pas cu pas. Dar gata, vă ajunge, s-a umplut paharul. PSD nu va permite ca România să se scufunde în incompetența și prostia Guvernului pe care îl conduceți. E timpul să plecați acasă sau la pușcărie, în funcție de ce ați făcut fiecare”, a mai precizat Marcel Ciolacu de la tribuna Parlamentului.