Fostul ministru al Muncii în guvernarea PSD, Marius Budăi, a reiterat marți seară faptul că social-democrații vor depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban atunci când va fi cunoscut fără dubii faptul că Legea pensiilor nu va fi respectată iar Executivul nu va majora punctul de pensie cu 40%.

”Cred ca vom depune moțiunea de cenzură imediat după data de 1 septembrie, când vom vedea că nu se vor majora pensiile”, a declarat Budăi, în direct la Antena 3.

Laitmotivul moțiunii de cenzură

Mai mult decât atât. Reprezentantul social-democraților susține că imediat ce un cabinet PSD va prelua guvernarea, majoararea cu 40% a punctului de pensie va fi operată fără întârziere.

Confruntat cu scepticismul celorlalți participanți la emisiunea televizată, Budăi nu a spus însă de unde vor avea social-democrații banii pentru o creștere a pensiilor cu un procent atât de important.

În context, trebuie precizat că faptul că voci importante din PSD au mai anunțat până acum că va fi depusă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, imediat cum se va lua decizia nerespectării Legii pensiilor.

Promisiuni repetate

Partidul condus de Marcel Ciolacu a votat chiar o rezoluție în Biroul Permanent Național, în care stipulează depunerea unei moțiuni de cenzură a PSD în momentul în care Guvernul va modifica legea pensiilor publice prin OUG.

”Nu pot să facă această modificare decât prin OUG iar în momentul în care o vor adopta vom începe strângerea de semnături pentru o moțiune de cenzură”, a anunțat Olguța Vasilescu.

Alături de ea, Eugen Teodorovici și chiar Marcel Ciolacu și-au asigurat alegătorii că Guvernul Orban va fi destituit prin moțiune de cenzură, în momentul în care anunță că pensiile nu vor crește cu 40%.

Iar secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a dat, la rândul său, asigurări pentru pensionari și părinți, conform cărora prima măsură a social-democraţilor, după demiterea Guvernului Orban prin moţiune de cenzură, va fi creşterea pensiilor şi a alocaţiilor.