Premierul Ludovic Orban a vorbit luni în plenul Camerei Deputaților, răspunzând acuzelor cu privire la achizițiile ilegale de măști efectuate de compania de stat Unifarm și explicând care a fost rolul său în tot acest proces.

Orban a arătat că în 30 de ani de activitate nu a luat niciun capăt de ață care nu i cuvenea, spre deosebire de ”hoțul care strigă hoții”, adică de reprezentanții PSD.

”O anchetă este în curs”

”Sincer sunt uimit de subiectul care este pus în dezbatere și pentru care este utilizată procedura de chemare a Premierului în Camera Deputaților pentru că acest subiect cu are legătură cu activitatea mea de premier și se încearcă să se creeze o legătură inexistentă.

PSD încearcă să arunce în spatele meu în mod insidios legătura între mine ca Premier și o instituție a statului. Este o anchetă în curs și este bine ca justiția să pedepsească pe oricine a comis activități de corupție”, a declarat Ludovic Orban.

”M-aș fi așteptat să vorbim despre lucruri mai importante, cum ar fi acela că Guvernul pe care îl conduc a alocat sume cum nu au fost alocate niciodată pentru susținerea sistemului medical.

De asemenea, mai este subiecul potrivit căruia CCR ne-a lăsat fără pârghii în lupta cu epidemia de coronavirus.

Atacul împotriva Justiției

Din ianuarie 2017 PSD a declanșat o adevărată luptă împotriva instituțiilor din Justiție, împotriva DNA și împotriva celor ce trebuia să lupte cu corupția, prin măcelărirea Codului Penal.

Timp de trei ani de zile eu și PNL am luptat pentru apărarea instituțiilor din justiție și a cetățeanului român”, a adăugat Premierul.

”Vă referiți la schimbări de schimbări de manageri de spitale județene…păi vă dau câteva exemple: managerul de la Focșani, care a fugit de răspundere și a lăsat un spital în derivă, managerul de la Deva, unde am instituit management militar, managerul de la Suceava…

Am schimbat acolo unde s-a dovedit o incompetență crasă. Nimeni nu a cerut nimănui să nu respecte procedurile de achiziții legale”, a explicat Orban.

”Hoțul strigă hoții!”

”Ne aflăm într-o situație în care hoțul – PSD strigă ”hoții!” la adresa unor oameni care se află deasupra oricăror bănuieli.

Faceți o anchetă serioasă parlamentară în care să se afle adevărul cu adevărat, care să ofere informații organelor de anchetă”, a mai spus Orban, dând exemplu primării și alte instituții publice aflate conduse de reprzentanți ai PSD care au achiziționat măști de protecție la un preț considerat a fi foarte mare, de 4-5 lei pentru o bucată.

”Activitatea mea de 30 de ani este o activitate în lumină publică, în care nu am luat niciodată niciun capăt de ață care nu mi s-a cuvenit.

Orice încercare de aruncare cu noroi în mine este sortită eșecului, pentru că în spatele meu stă activitatea mea din ultimii 30 de ani”, a spus în concluzie Ludovic Orban.

Foto: INQAM / Octav Ganea