Premierul României şi lider al PNL, Ludovic Orban, a reacţionat la vestea că Adina Vălean a fost validată în comisia de specialitate a Parlamentului European pentru postul de comisar european. El a subliniat că este o victorie importantă pentru ţara noastră, având în vederile rateurile Guvernului Dăncilă pe această temă.

„Partidul Naţional Liberal salută validarea Adinei Vălean pentru poziţia de comisar european prin votul Comisiei de transport şi turism a Parlamentului European. Este în primul rând o victorie a României, întrucât, după repetatele rateuri ale Guvernului PSD-Dăncilă, care a făcut nominalizări complet nepotrivite, am reuşit să obţinem validarea noului comisar european, păstrând acelaşi portofoliu alocat ţării noastre. Votul zdrobitor din Parlamentul European este confirmarea faptului că angajamentul PNL de a propune pentru această poziţie o persoană care să se bucure de recunoaştere la nivelul instituţiilor europene a fost unul serios şi responsabil”, a declarat premierul Orban.

El spune că succesul acestei nominalizări a venit şi datorită consultării care a avut loc cu preşedintele Klaus Iohannis, „reprezentatul ţării noastre care beneficiază de cea mai mare credibilitate şi încredere la nivel european, fapt care a contat semnificativ în succesul nominalizării”.

Ludovic Orban a venit şi cu un mesaj dur îndreptat către PSD, în urma succesului înregistrat de Adina Vălean. Social-democraţii ar trebui să-şi retragă europarlamentarii care au fost respinşi, pentru că aceştia afectează imaginea ţării.

„Cu această ocazie, invităm PSD să-şi asume eşecul înregistrat în perioada guvernării şi să-şi retragă europarlamentarii care au făcut subiectul nominalizărilor respinse, întrucât aceştia continuă să afecteze imaginea României la nivelul Parlamentului European”, spune premierul Ludovic Orban.