Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul se va reuni, luni, în şedinţă pentru a adopta rectificarea bugetară, după ce proiectul rectificării a fost discutat, în primă lectură, în această săptămână.

„S-a discutat ordonanţa de rectificare în primă lectură în cursul acestei săptămâni. Am propus ca luni să organizăm o şedinţă de Guvern pentru a adopta rectificarea bugetară”, a afirmat Orban.

Totodată, Ludovic Orban, care a fost însoţit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că ministerul acestuia va avea bugetul suplimentat pentru că „a şi meritat”.

Ministerul Transporturilor ”merită”

„Cert este că Ministerul Transporturilor nu numai că a avut o alocare mai mare decât în anii anteriori, dar la fiecare rectificare de până acum a beneficiat de suplimentarea bugetului pentru a susţine investiţiile, pentru că a şi meritat, accelerând lucrările.

Deci, v-am mai spus, aici e un lucru simplu. De regulă, dacă vrei să faci o reparaţie capitală, trebuie să faci licitaţie. Îţi vin mai multe firme. Se prezintă la licitatie, durează doi ani de zile, trei ani de zile, uneori. Nu ştii dacă firma îţi face contractul. Practic, ce decizii a luat CFR SA? Să facă reparaţia capitală.

Asta înseamnă refacţia totală, reparaţie capitală în regie proprie. Este primul utilaj care este al Regionalei Braşov, de unde provine domnul /Pintea/, care utilaj are mai multe componente, dezmembrează practic în prima parte calea ferată, care este uzată, după care are un utilaj în care pune piatra, balastare se numeşte, mă rog, utilaj de calibrare, după care utilajul pe care l-aţi văzut era un utilaj care asează traversele noi împfreună cu şinele de cale ferată. şi aţi văzut că pe o lungime semnificativă”, a adăugat şeful Executivului.

Premierul Ludovic Orban a participat, vineri, la Suceava, la recepţia lucrărilor variantei ocolitoare a municipiului Rădăuţi. Ulterior, acesta a fost prezent în localitatea Pojorâta, unde reprezentanţii CFR au prezentat un tren de lucru, achiziţionat recent, care este capabil să refacă întreaga infrastructură de cale ferată.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin