Șoc total pe scena politică din România. Se pare că asistăm la o răsturnare de situație incredibile. Totul s-a aflat din interiorul negocierilor pentru formarea guvernului PNL-USR PLUS-UDMR.

Decizie șoc a lui Ludovic Orban

După întâlnirea între patru ochi Orban-Iohannis și oferta făcută de Dan Barna celor de la PNL pentru deblocarea discuțiilor, președintele liberalilor ar fi pus pe masa viitorilor parteneri o variantă care i-a șocat pe aceștia, dar și pe colegii săi de partid. Vrea să revină în funcția de premier.

Surse politice susțin că Ludovic Orban ar fi explicat că este posibilă revocarea lui Florin Cîțu din poziția de premier propus de PNL, respectiv Biroul Politic Național al partidului să facă o altă propunere, conform digi24.ro.

În această situație, USR PLUS ar avea dreptul să primească funcția de președinte al Camerei Deputaților, pentru Dan Barna, și discuțiile s-ar debloca, pentru că Orban, care țintea până acum această funcție, ar urma să o primească pe cea de prim-ministru.

Potrivit informațiilor, cei de la USR PLUS aflaseră de această mutare a lui Ludovic Orban de luni seara, când, se pare, președintele PNL ar fi încercat să obțină sprijinul liderilor din partidul său pentru a doua sacrificare a lui Florin Cîțu, mai spune sursa citată.

Se pare că USR PLUS nu ar spune nu unei astfel de idei, dar vrea să se gândească. Ludovic Orban încearcă să adune susținere pentru o posibilă nominalizare a sa ca premier.

Acesta a avut deja o întâlnire cu parlamentarii minorităților naționale, care pot asigura 18 voturi la învestirea Guvernului. Ludovic Orban i-a convocat pe liderii PNL la o ședință informală la sediul partidului. Surse din partid susțin că ar intenționa ca mâine să convoace ședința BPN pentru a retrage nominalizarea lui Florin Cîțu.