Ludovic Orban a vorbit duminică la România TV despre șansele moțiuni de cenzură sprijinită de PSD și UDMR. În opinia premierului aceasta nu are nicio șansă să treacă și astfel nu se va ajunge nici la anticipate. Obiectivul principal al guvernului PNL rămâne însă punerea în practică a programului de guvernare, indiferent de ce se va întâmpla în privința alegerilor anticipate.

„Dupa evaluarea mea, motiunea de cenzura nu are sanse sa treaca. Practic, doar PSD si UDMR sprijina, impreuna chiar daca ar venit toti tot nu ar avea numarul de voturi necesare, iar din evaluarea de azi nu exista prea multe voturi care pot sa se adauge. Mai mult decat atat, e greu de presupus ca vor fi prezenti toti parlamentarii PSD si UDMR. Astazi, motiunea nu are nicio sansa”, a zis Orban. El a adăugat că „ar fi ridicol” ca parlamentarii PNL să voteze motiunea de cenzura.

Ce șanse au anticipatele

„Cea mai buna solutie pentru Romania ar fi anticipatele. Pe de alta parte, daca nu se poate ajunge la anticipate, asta este. Principalul nostru obiectiv e sa punem in practica programul de guvernare”, a mai spus Ludovic Orban, întrebat fiind despre cum se va ajunge la anticipate dacă nu pică Guvernul prin moțiune și dacă nu-și dă demisia din funcția de premier.


Te-ar putea interesa și: