Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a făcut luni seară ultimele precizări în legătură cu intențiile partidului pe care îl conduce, în contextul moțiunii de cenzură și al variantei alegerilor anticipate.

”Dacă moțiunea de cenzură trece, e normal ca PSD să înainteze o propunere de prim-ministru. PSD va înainta un nume, care nu va fi din partid.

Un intelectual de stânga

Va fi un intelectual format de stânga, dar nu din PSD. Precizez că el nu este George Maior, ambasadorul României în SUA, așa cum s-a vehiculat”, a declarat Marcel Ciolacu, în direct la Digi 24 Tv.

”PSD nu vrea să intre la guvernare. Eu sper ca Președintele să nu refuze propunerea, pentru că va fi una greu de refuzat.

Președintele nu a făcut un joc tocmai corect până acum. Noi propunem un prim-ministru care să gestioneze probleme țării până în noiembrie, când vor fi alegeri.

Constituția ne conferă acest drept, de a face propuneri, dar și o perioadă de consultări cu Președintele, în care să se creioneze o majoritate”, a mai spus Ciolacu.

PSD nu are majoritatea

”PSD nu are un proiect politic comun cu UDMR. Deci nu avem majoritatea pentru a guverna.

Noi nu depunem o moțiune de cenzură normală, ci una venită în urma unei asumări de răspundere a Guvernului pe o chestiune total nedemocratică.

Dacă moțiunea nu trece, pentru mine ar fi un eșec. Dar, uitându-mă matematic, moțiunea trece.

Prioritatea mea nu este în acest moment congresul PSD, ci apărarea democrației în România.

Nu există în Europa un precedent în care cineva a modificat legile electorale cu patru luni înainte de alegeri”, spune liderul PSD.

Abuz de serviciu

”PSD nu are niciun fel de problemă cu niciun fel de alegeri. Nici cu anticipatele. Presupunerea de blat între mine și Orban nu se susține, pentru că alegerile din două tururi nu se vor mai face, indiferent de ce se va întâmpla.

Nu se mai pot face la primari alegeri din două tururi, doar dacă domnul Orban, în afară de abuzul de putere, nu va face și un abuz de serviciu.

Pentru că domnul Orban, dacă va face o OUG, după decizia CCR, privind asumarea răspunderii pe alegerile din două tururi, va face clar un abuz în serviciu și va răspunde penal pentru el”, a susținut Marcel Ciolacu.

 


Te-ar putea interesa și: