Este vorna despre Gabriel-Ioan Avrămescu. Ludovic Orban a decis să îl numească în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Surpriză mare în PNL

„După ce doamna Firea a spus că PSD-ul să nu se alieze cu mine, în absolut toate județele, domnul Ciolacu mi-au cerut să ne aliem. Nu înainte, acum după locale, să constituim majorități în diverse județe și municipii în care se poate face majoritate cu Pro România, sau nu. Și cei de la PNL mi-au cerut chestia asta. Se va întâmpla de la caz la caz. Sunt județe unde ne putem alia, sau unde nu. În cele mai multe, nu!”, a transmis Victor Ponta la Digi24.

Ce spune Victor Ponta despre rezultatele alegerilor locale din București

De asemenea, Victor Ponta a comentat rezultatele alegerilor locale din București. Acesta susține că își asumă eșecul pe care partidul său l-a avut în Capitală.

„Eu consider că mereu au alegătorii dreptate. Doamna Firea nu știe să se uite în oglindă. Cred că știe de ce a pierdut. Cred că mandatul domniei sale ar fi trebuit să aibă rezultate. Doar că Nicușor Dan e rău nu merge.

Dacă chiar eu i-am distrus candidatura Gabrielei Firea ar trebui să mă mândresc. Dar nu e cazul meu”, a spus șeful Pro România.

Victor Ponta are planuri mari la alegerile parlamentare

Într-o postare pe facebook, Victor Ponta susține că la alegerile parlamentare din acest an, Pro România va avea doar candidaţi proprii şi sigla Pro România. Totodată, acesta a mai precizat că îşi va asuma candidatura la Camera Deputaţilor pe lista de Bucureşti.

„La Bucureşti am comis o eroare evidentă prin candidatura într-o alianţă necunoscută votanţilor, cu o siglă şi printr-un mesaj politic convenţional într-o bătălie în care principalii contracandidaţi au radicalizat la extrem discursul / lecţia usturătoare este învăţată: la alegerile parlamentare Pro România va avea doar candidaţi proprii şi sigla Pro România – eu voi lupta în mod direct alături de echipa Pro România din Bucureşti şi îmi voi asuma candidatura la Camera Deputaţilor pe lista de Bucureşti.

La nivel naţional, îi felicit pe colegii care au fost aleşi primari, consilieri locali şi pe consilierii Pro România din 23 de consilii judeţene / în alte judeţe au lipsit câteva sute de voturi pentru a trece pragul politic de 5% – însă în toată ţara eforturile noastre de organizare vor continua şi, sunt convins, rezultatul de la alegerile parlamentare va arăta o creştere semnificativă a ponderii Pro România”, a scris Ponta pe pagina personală de Facebook.

Orban şi-a schimbat gândirea politică?

Dacă se confirmă cele spuse de Ponta, Orban este pus într-o situaţie delicată, având în vedere trecutul politic al lui Ponta în PSD. În plus, liderul liberalilor a dispus imediat după alegerile locale ca nici un președinte de organizație județeană să nu facă alianță cu PSD pe plan local. Orban a recomandat ca liberalii să încerce închegarea unor alianţe cu partenerii din zona de dreapta (USR și PMP) sau chiar cu UDMR.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin