Constructorul ”are probleme de lene”, a declarat, ministrul demisionar Lucian Șova. În replică, reprezentantul constructorului susține că nu termină autostradă din cauza vremii.

Ministrul demisionar al Transporturilor a făcut în dimineaţa zilei de luni o vizită neanunţată pe şantierul autostrăzii urbane, care leagă Bucureştiul de autostrada A3.

“Au întâmpinat probleme de lene, cred, și de slabă mobilizare, pentru că de mai bine de cinci luni, cel puțin, n-au mai întâmpinat nicio problemă administrativă.”, a declarat Lucian Șova.

Întrebat de ce acuză de lene constructorii abia după ce și-a dat demisia, Șova a răspuns că trebuia să aibă dovezi.

Chiar dacă şi-a dat demisia, ministrul Lucian Sova ameninţă constructorul cu penalizări. Şi i-a certat pe câţiva muncitori care blocaseră accesul pe un pod.

Coloana în care se afla ministrul transporturilor a rămas blocată pe pod pentru că în acest moment muncitorii încă mai au de lucrat la rosturile podului. Astfel ca jurnaliştii şi cei care au venit să vadă autostrada au rămas blocaţi.

Pe de altă parte, unul dintre reprezentanții constructorului au explicat că lucrările au încetinit din cauza vremii nefavorabile.

Pe 10 octombrie, însă, un alt reprezentant al companiei promitea că autostrada va fi gata chiar mai repede de 1 decembrie.

Reprezentant al companiei de construcție: “Urmează să fie terminată anul acesta, mijlocul lui noiembrie”.

Adevărul e că nu mai sunt multe de făcut.

Foarte puţine lucruri mai sunt de făcut pe prima autostradă urbană din România. În primul rând, trebuie trasate toate marcajele. În al doilea rând, urmează să fie puse toate panourile fonoabsorbante. Și în ultimul rând să fie montat rostul de dilataţie de pe poduri.

Cu toate acestea încă nu a fost stabilită o dată la care autostrada de şase kilometri va fi deschisă, potrivit Știrileprotv.ro.