Lucian Anghel, consilierul guvernatorului BNR, şi-a depus candidatura pentru postul vacant din Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în locul lui Petru Prunea. Alături de Lucian Anghel, şi-au mai depus candidatura, pentru acelaşi loc, alte trei persoane.

„Până acum şi-au anunţat candidaturile Octavian Molnar, de la firma de brokeraj IFB Finwest, Valerian Ionescu, de la BCR Securities, Vergil Popescu, de la SSIF Dorinvest, şi Lucian Croitoru”, a declarat directorul general al Bursei, Anca Dumitru, citată de Mediafax.

Petru Prunea este al doilea administrator al BVB care pleaca din CA, dupa ce CNVM i-a interzis să mai activeze pentru 5 ani pe piaţa de capital. La finele lunii februarie, Nicolae Rusu, preşedintele firmei de brokeraj Orizont Vest Oradea, a trebuit să renunţe la funcţia de membru în Consiliu.

Noul membru va fi votat de actionarii BVB vineri, când se vor discuta şi modalităţile de repartizare a profitului obţinut de BVB în anul 2008 şi adoptarea bugetului rectificat al BVB pe anul 2009.

Bursa şi-a fundamentat bugetul pentru 2009 luând în calcul o medie zilnică a valorii tranzactiilor de circa 5 milioane de euro, valoare cu aproape 50% mai redusă faţă de rulajul mediu zilnic din 2008, de 9,4 milioane euro.

Pe ordinea de zi se mai află şi aprobarea unui plan de măsuri pentru dezvoltarea bursei.

Sursa: Mediafax