Anunțul făcut de Ludovic Orban privind susținerea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei a stârnit surprindere și supărare în Alianța USR-PLUS, cu precădere în cadrul formațiunii politice conduse de Dacian Cioloș.

Astfel, celor din PLUS nu le-a picat deloc bine anunțul, din moment ce așteptau o decizie în interiorul Alianței USR-PLUS pentru desemnarea candidatului, anunță digi24.ro, citând surse din Alianță.

Iar candidatul PLUS la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, este pus acum în fața faptului împlinit. Nicușor Dan obține sprijinul PNL, iar USR este obligat să meargă pe mâna fostului președinte al partidului. Totuși, surse politice au dezvăluit că Vlad Voiculescu nu renunță la candidatură. Este interesant de urmărit dacă această mutare a PLUS rupe sau nu alianța cu USR.

Pentru USR, decizia liberalilor de a-l susține pe Nicușor Dan deschide ușa unor negocieri cu PNL pentru primăriile de sector. În acest context, surse din USR susțin că Vlad Voiculescu ar trebui să se retragă și încearcă să îl convingă pe acesta să nu candideze: ”Îi e greu să accepte că a ieșit din joc”.

”O mare dezamăgire”

Candidatul PLUS la Primăria Generală, Vlad Voiculescu, a declarat că nu știa nimic despre faptul că Nicușor Dan a bătut palma cu PNL pentru a fi susținut în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei.

El a subliniat că, dacă Dan a refuzat protocolul de a merge în tandem din cauza negocierilor cu PNL, acest lucru ar fi ”o mare dezamăgire”, arată sursa citată.

Candidatul independent, Nicușor Dan, a obținut susținerea PNL pentru o candidatură la Primăria Capitalei.

Anunțul a fost făcut de președintele PNL, Ludovic Orban. Cei doi au avut marți o întâlnire în urma căreia au bătut palma pentru o susținere.