Critici dure la adresa Lui Klaus Iohannis! Preferă să se răfuiască cu cei din USR: Este absolut rușinos

Fostul premier și lider al liberalilor, Ludovic Orban, este de părere că șeful statului este de vină pentru eșecul formării unei majorități parlamentare care să dea un nou Guvern, motiv pentru care a venit cu critici dure la adresa acestuia. Fostul șef al Camerei Deputaților spune că PNL îi trădează pe românii care au votat cu acest partid împotriva PSD.

„Este absolut rușinos. Eu sunt de-a dreptul revoltat de faptul că Iohannis și cu cei pe care i-a impus în conducerea PNL au ajuns în situația umilitoare să ceară votul PSD. Este o gravă trădare față de oamenii care au votat PNL. Alegătorii PNL nu sunt de acord cu această combinație, pentru că alegătorii PNL când au votat Partidul Național Liberal l-au votat și pentru ca PSD să nu fie la guvernare.

Singura formulă onorabilă de a asigura o majoritate parlamentară respectând voința oamenilor este de a reface coaliția. Din păcate, un lucru atât de evident nu este luat în calcul de cei care decis astăzi în numele PNL, în special de Iohannis, pentru că Iohannis a impus toate deciziile după Congres. Dar Iohannis preferă să se răfuiască cu cei din USR și cu cei din PNL care nu sunt de acord cu deciziile complet iraționale impuse PNL și împieedică formarea unei majorități parlamentare stabile care să permită o guvernare solidă”, a declarat Ludovic Orban pentru știripesurse.ro.

Credibilitatea lui Florin Cîțu, printre problemele PNL

Ludovic Orban a mai declarat că una dintre probleme cu care se confruntă PNL acum este credibilitatea președintelui partidului. Mai precis acessta nu are credibilitatea să negocieze o nouă majoritate.

„Conducerea partidului nu înțelege nimic din ce se întâmplă și e incapabilă să ofere o soluție stabilă de guvernare. Cîțu are credibilitate sub 10%. Asta e credibilitatea în fața oamenilor. Iar credibilitate în fața partenerilor posibili, ce să negocieze USR cu Cîțu în condițiile în care motivul ruperii coaliției care a dus la căderea guvernului Cîțu a fost faptul că Florin Cîțu nu a respectat protocolul coaliției și a luat decizii unilaterale și ulterior a făcut tot ce e posibil să rupă orice punte de comunicare cu USR?”, a adăugat fostul premier al României și fost președinte al PNL, Ludovic Orban.