Florin Călinescu e distrus. Candidatul în care și-a pus baza în alegeri a pierdut. Este vorba de Eugen Băleanu. Acesta a candidat la alegerile pentru funcția de primar în Moldova Nouă. Florin Călinescu a mizat totul pe candidatura acestuia. Băleanu a pierdut însă în fața lui Ion Chisăliță. Acesta din urmă a candidat din partea PNL.

Rezultatele provizorii îl arată pe Ion Chisăliță, candidatul PNL, cu un total de 2.710 voturi valabil exprimate, adică 68,47%. Candidatul susținut de Călinescu, respectiv Eugen Băleanu, a luat 1.184 de voturi, reprezentând 29,91%. Voturi nule au fost 64, adică 1,62%. Băleanu a candidat din partea Partidului Verde.

Din cei 10.911 alegători înscriși pe listele permanente s-au prezentat la vot 3.715.

Au fost înregistrați și 183 de votanți pe liste suplimentare, respectiv 71 votanți din Clisura Dunării, care au cerut urna mobilă. În total, la alegerile de duminică au votat 3.958 de persoane.

Eugen Băleanu, candidat susținut atât de PSD, prin Adrian Toma, primarul ales în septembrie de oameni, dar nevalidat de Biroul Electoral Central, cât și de actorul Florin Călinescu, a pierdut în fața rivalului său.

Florin Călinescu garanta că va face treabă

Cei doi au încercat să-l impună pe Eugen Băleanu. „Eu garantez că va face treabă, dacă nu, la mine veniți!”, a spus Călinescu (Partidul Verde). Ion Chisăliță a fost susținut în campanie de colegii de partid.

Alegerile din Moldova Nouă au fost invalidate de BEC după ce Adrian Toma (PSD), cel care a câștigat primăria în septembrie, ar fi candidat ilegal.

În luna august 2019, vedeta celor de la ProTV anunța că intră în politică. Celebrul actor a înființat Partidul Verde, este președintele formațiunii politice. El spunea că este în căutarea tinerilor pe care dorește să-i crească. „Partidul Verde nu e stânga, nu e de centru stânga și nu va face niciodată vreo alianță cu PSD”, a declarat Călinescu. De asemenea, proaspătul politician a anunțat și ce va face cu privire la alegerile prezidențiale.