Probleme imense pentru România. Țara noastră este obligată să plătească o sumă uriașă după ultima decizie a celor de la CEDO. Este vorba despre zece milioane de euro.

Lovitură teribilă pentru România!

Cei de la Curtea Supremă a Drepturilor Omului (CEDO) au găsit vinovată România în tre cauze și a stabilit despăgubiri în valoare totală de aproape 10 milioane de euro. Conducerea Asociației pentru Proprietate Privată anunță că vor urma alte condamnări deoarece România nu a modificat legislația în domeniul retrocedărilor.

Calin Ispravnic, președintele Asociației pentru Proprietate Privată, spune că în ultimele zile la CEDO au fost stabilite despăgubiri totale de 9.879.618 euro în favoarea foștilor proprietari de imobile preluate abuziv. Concluzia lui Ispravnic este că vor mai fi și alte condamnări ale statului român deoarece judecătorii nu calculează despăgubirile prin aplicarea jurisprudenței europene.

Mai mult, statul nu a modificat legislația, așa cum au solicitat instituțiile europene. „Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei, organism care supraveghează punerea în executare a hotărârilor Curții Europene, i-a solicitat României să ia măsurile urgente care se impun și să transmită, până la 31 mai 2019, stadiul soluționării acestor dosare, însă statul român nu a avut nicio reacție în acest sens. Nici modificări legislative nu s-au adus, astfel încât va continua seria condamnărilor la CEDO și despăgubirea foștilor proprietari cu valoarea de piață a imobilelor preluate de statul comunist și vândute, în cea mai mare parte chiriașilor în anii `90”, susține Calin Ispravnic, președintele Asociației pentru Proprietate Privată, conform mediafax.