Cunoscutul economist Adrian Câciu îl contrazice din nou, în termeni extrem de duri, pe ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, cel care continuă să vorbească despre o reluare rapidă a avansului economic pozitiv și, în consecință, de o criză economică ”în V”, pe termen scurt.

Câciu susține că doar ”economiștii pe hârtie” nu sunt în stare să citească semnalele pe care le dă în prezent piața financiară internațională, cu precădere evoluțiile consemnate de cotațiile bursiere pentru aur.

”Vor urma clipe grele”

”Când prețul aurului crește, orice economist știe că acesta este un semnal că economia este în dificultate iar încrederea investitorilor scade.

Când prețul aurului atinge maxim istoric semnalul dat este că economia se prăbușește. Evident, cei care nu sunt economiști decât pe hârtie pot visa la „V” – uri.

Nivelul istoric atins astăzi de aur este semnalul că vor urma clipe grele mai ales pentru cei nevoiași.

Când banii se retrag în aur ies din economie. Când ies din economie, următoarea etapă este prăbușirea, șomajul, sărăcia, falimentele”, a scris Adrian Câciu miercuri pe Facebook.

Postarea vine ca reacție la o altă ieșire publică în care Florin Cîțu a vorbit din nou despre evoluția ”în V” a economiei românești.

”Explozie a creșterii economice în 2021”

”Revenirea în „V” a economiei – încă o dovadă!

Am luat cele mai bune măsuri pentru economie în cel mai dificil context economic din ultima sută de ani.

Economia a răspuns pozitiv la aceste măsuri și acum avem primele dovezi.

În plina criză economică globală volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul A CRESCUT față de aceeași perioadă a anului precedent.

Din primul moment am căutat măsuri care să reducă efectele șocului negativ al pandemiei asupra economiei noastre și până acum am reușit.

Pregătim economia pentru o explozie a creșterii economice în 2021”, a scris ministrul de Finanțe miercuri pe Facebook.